ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ «πρασινη» ΚΡΙΣΗ

Παρά την απογοήτευση από τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου, αλλά και τις μέτριες εμφανίσεις μέσα στο 2012, Κατσουράνης και Καραγκούνης πήραν το λόγο και απευθύνθηκαν στους συμπαίκτες τους. «Όλα για το πρωτάθλημα» το σύνθημα στον Παναθηναϊκό ενόψει της δύσκολης συνέχειας προκειμένου να μην πάει χαμένη μια χρονιά που οι «πράσινοι» παλεύουν μόνοι τους διαψεύδοντας όσους τους είχαν «τελειωμένους» από το καλοκαίρι. 

Όπως είναι φυσικό, η κατήφεια και η απογοήτευση «βασίλευαν» στην Παιανία μετά τον αποκλεισμό και τον τρόπο που αυτός ήρθε από τον Πανιώνιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπροστά βγαίνουν ποδοσφαιριστές που έχουν το ειδικό βάρος που τους επιτρέπει να λειτουργούν ως καταλύτες στις δύσκολες ώρες… 

«Δεν πρέπει να το αφήσουμε να μας πάρει από κάτω», ήταν η συμβουλή του Κώστα Κατσουράνη, ενώ ο Γιώργος Καραγκούνης έδωσε σύνθημα για τη συνέχεια: «Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί. Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, δεν έχουμε άλλο δρόμο». 

Ο Σεμπάστιαν Λέτο, που αν ευστοχούσε στο κρίσιμο πέναλτι, σήμερα θα γράφαμε άλλα, βρέθηκε στο επίκεντρο, αφού όλοι προσπαθούσαν να τον εμψυχώσουν λέγοντας άλλωστε κάτι πέρα για πέρα αληθές. Ότι, δηλαδή, ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Κυπέλλου δεν ήταν αποτέλεσμα της αστοχίας του Αργεντινού, αλλά της γενικότερης παρουσίας όλης της ομάδας στα 120 αγωνιστικά λεπτά που προηγήθηκαν και στα οποία οι «πράσινοι» -αν και μακριά από τα υψηλά στάνταρντ απόδοσης του πρόσφατου παρελθόντος- έχασαν μερικές μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. 

Σε ό,τι πάντως κι αν ευθύνεται η μέτρια εικόνα του «τριφυλλιού» μετά τις γιορτές, δουλειά του Φερέιρα –που δεν μίλησε στην προπόνηση- και των παικτών είναι να το βρουν και να το διορθώσουν. Σίγουρα δικαιολογίες υπάρχουν πολλές και δεν σχετίζονται αποκλειστικά με τους ποδοσφαιριστές ή το τεχνικό τιμ της ομάδας. Άλλωστε, όπως είπαμε, είναι αυτοί οι ίδιοι που μόνοι τους από την αρχή της περιόδου διαψεύδουν τους μάντεις κακών και διεκδικούν επί ίσοις όροις τον τίτλο.