ΕΚΤΟΣ ΚΟΥΡΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ Ο ΧΑΝΤΣΜΑΝ


Με έκκληση για ενότητα στο κόμμα και ζητώντας να εγκαταλειφθεί ο «βρώμικος πόλεμος» μεταξύ των υποψηφίων, ο διεκδικητής του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2012, Τζον Χάντσμαν, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται...
από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο κι ότι τάσσεται υπέρ του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνεϊ.

«Ζητώ από τους υποψηφίους», δήλωσε, «να σταματήσουν τον... εμφύλιο και να εξηγήσουν στον αμερικάνικο λαό το πώς οι ιδέες μας θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα περιορίσουν το έλλειμμα και θα θεμελιώσουν ένα λαμπρό μέλλον για τα παιδιά μας».

Ο Χάντσμαν, πρώην κυβερνήτης της Γιούτα και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Κίνα, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον αγώνα μετά την τρίτη θέση που πήρε στις προκριματικές εκλογές του Νιου Χαμσάιρ και μετά τις ακόμα πιο απογοητευτικές δημοσκοπήσεις για τις προκριματικές της Νότιας Καρολίνα που θα διεξαχθούν το Σάββατο και που τον φέρνουν να συγκεντρώνει ποσοστό ως 4%.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, εφόσον οι πραγματικές βλέψεις του Τζον Χάντσμαν, είναι οι εκλογές του 2016 και επομένως η συμμετοχή του σ' αυτές τις προκριματικές αποτελούσε απλώς μια «διερευνητική αποστολή», θα ήταν επιζήμια για την εικόνα του μία ήττα σαν αυτή που διαγράφονταν στη Νότια Καρολίνα.