ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ-ΜΠΡΑΒΩΝ


Πλήρωνε προστασία για το μαγαζί του  στη Χαλκιδική
Μέχρι και τον γνωστό παρουσιαστή των «Ράδιο Αρβύλα», Αντώνη Κανάκη, ο οποίος διατηρεί μαγαζί στην περιοχή της Χαλκιδικής είχαν βάλει στο «χέρι» τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ..
συνεργάτης του «εγκεφάλου» του τέταρτου πλοκαμιού, Κωνσταντίνου Μελέτη, εξεβίαζε τον παρουσιαστή προκειμένου να του δίνει χρήματα για την «προστασία» του μαγαζιού του.
Οι «εγκέφαλοι» της οργάνωσης
Την αρχηγία της τέταρτης οργάνωσης την είχαν αναλάβει τρία αδέρφια. Ήταν κάτι σαν οικογενειακή επιχείρηση. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Μελέτη, 44 ετών, Αλέξανδρο Μελέτη, 37 ετών και  Νίκο Μελέτη, 44 ετών.
Κατά την αστυνομία τα αδέρφια είχαν διαχωρίσει τους ρόλους στις παράνομες δραστηριότητες. Ο Κωνσταντίνος δραστηριοποιούνταν κυρίως στις εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», αποστέλλοντας μέλη της οργάνωσης τα οποία είτε παρίστανται αυτοπροσώπως στα καταστήματα, είτε εισέπρατταν τα χρηματικά ποσά που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των ιδιοκτητών των καταστημάτων και του ίδιου.
Επίσης δάνειζαν χρήματα σε επιχειρηματίες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα με απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση της ανάγκης τους φροντίζοντας να επιβάλλονται τοκογλυφικά ωφελήματα.
Η εκβίαση στον Κανάκη
Από το προανακριτικό υλικό προκύπτει ότι ένα από τα μέλη της οργάνωσης φέρεται να είχε επισκεφθεί, ουκ ολίγες φορές, το μαγαζί «Angels», το οποίο ανήκει στον γνωστό παρουσιαστή Αντώνη Κανάκη, προκειμένου να ελέγξει την λειτουργία του καταστήματος και τα έσοδα του.
Ο λόγος για το συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μελέτη, Θωμά Ψωμά, ο οποίος είχε τα ψευδώνυμα «Ψωμάς», «Θωμάς», «Μάκης» και «Σαμψών».
Ο ρόλος του συγκεκριμένου μέλους ήταν να εισπράττει χρήματα κατ’ εντολή του αφεντικού του από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς τους χώρους.
Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις παρίσταντο στα καταστήματα προκειμένου να ελέγξει την λειτουργία των μαγαζιών όσον αφορά την εύρυθμη είσοδο-έξοδο πελατών, την απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων καθώς και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν θα επεδίωκαν τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος.
Από την έρευνα προέκυψε η φυσική παρουσία του Ψωμά στα καταστήματα με την επωνυμία «ANGELS», «PUNTA» τα οποία βρίσκονται στην Χαλκιδική και στα καταστήματα με την επωνυμία «DOGS», «GOLDFISH», και «LIMANI» τα οποία βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

zougla