ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η είδηση ήταν πολύ περίεργη από το ξεκίνημα της. Οι Ινδοί λέει θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Σε αυτή την χώρα με τον υπερπληθυσμό των 1,26 δισεκ. κατοίκων, η μπαλίτσα δεν συγκαταλέγεται στα αγαπημένα αθλήματα (βασιλιάς είναι το κρίκετ). Φαίνεται όμως πως κάποιοι επιχειρηματίες σε συνεργασία με τη FIFA αποφάσισαν να στήσουν κάτι... ελκυστικό στην χώρα, ώστε σταδιακά ο κόσμος να ασχοληθεί λιγάκι περισσότερο με το άθλημα.

Τι έκαναν λοιπόν. Εστησαν ένα μικρό πρωτάθλημα με έξι ομάδες (Καλκούτα, Χαλντία, Ντουργκαπούρ, Μπαρασάτ, Χοβρά, Σιλιγκούρι), το οποίο το ονόμασαν Μίνι Πρέμιερλιγκ. Δεν είναι όμως αυτό που καθιστά την είδηση σημαντική, αλλά το ποιοι θα στελεχώσουν τις ομάδες αυτές. Πρόκειται για πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές πρόσφατα αποσυρόμενους από την ενεργό δράση, με σημαντικότερο όλων τον Φάμπιο Καναβάρο.


Μαζί με τον Ιταλό κάτοχο της «Χρυσής Μπάλας» του 2006, θα βρεθούν στην Ινδία για ένα δίμηνο (τέλος Φερβουαρίου με τέλος Απριλίου) και οι Ρομπέρ Πιρές, Χουάν Πάμπλο Σορίν, Φερνάντο Μοριέντες, Τζέι Τζέι Οκότσα, Ερνάν Κρέσπο, Ρόμπι Φάουλερ και άλλοι λιγότερο διάσημοι που θα αποτελέσουν τους ξένους της λίγκας. Οι πρωτοκλασάτοι θα λάβουν από περίπου 400.000 ευρώ για αυτές τις δύο βδομάδες και κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα να έχει τέσσερις ξένους στο ρόστερ της.


Επίσης υπάρχει lock out όπως στο NBA και η κάθε ομάδα θα έχει διάθεση της δύο εκατ. ευρώ για να δημιουργήσει το δυναμικό της. Και οι προπονητές θα προέρχονται από το εξωτερικό και θα είναι ονόματα όπως ο Τζον Μπαρνς (παλαίμαχος της Λίβερπουλ), Πίτερ Ριντ, Μάρκο Ετσεβερί (ο σπουδαιότερος Βολιβιανός παίκτης), Κόλιν Τοντ κ.α.
gazzetta.gr