Α ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ


Στην κατάμεστη αίθουσα της “Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών” μίλησε χθες Τετάρτη 11 Ιανουαρίου ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής με θέμα: «Η θεσμική, ηθική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι συνέπειές της στην κοινωνική συνοχή».
Ο υπ. βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να ανταποκριθεί στο γενικότερο αίτημα για θωράκιση της διαφάνειας και πάταξη της διαφθοράς και να αναληφθούν άμεσα νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα τις διασφαλίζουν.
Όμως, όπως επισήμανε, η υιοθέτηση ακόμη και του πιο σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου δεν είναι αποτελεσματική, όταν δεν υπάρχει πολιτική βούληση εφαρμογής του.
Προς αυτή την κατεύθυνση -σύμφωνα πάντα με τον Αχαιό καθηγητή- πρέπει να δοθεί καθημερινός αγώνας για την εδραίωση της διαφάνειας, ιδίως μέσα από τη θωράκιση των αντίστοιχων θεσμών και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.
Όπως επισήμανε, πρέπει να πεισθεί η Ελληνική κοινωνία ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να έρθουν όλα στο φως, να πληροφορηθεί δηλαδή ο πολίτης για όλα όσα αφήνουν σκιές αμφιβολίας και αποδομούν την αξιοπιστία των πολιτικών και της πολιτικής.
Χαρακτηριστικά ο Άγγελος Τσιγκρής τόνισε ότι:
«Αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η Ελλάδα είναι περισσότερη υπευθυνότητα και ευαισθησία. Δημοκρατία ισχυρή και δίκαιη, χωρίς μισαλλοδοξία και διαφθορά.
Σε τελική ανάλυση, ο τόπος έχει ανάγκη από έντιμους πολιτικούς με φιλότιμο, αξιοπρέπεια, αξιοπιστία...».