Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΣΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ


Aπό το : Πρώτο Θέμα
Ο αρμόδιος για τη φύλαξη της χλωρίδας υπουργός μιας κυβέρνησης που είχε ως σημαία της μάλιστα το 2009 την περίφημη «πράσινη ανάπτυξη», με τροπολογία-ντροπή αποποιείται τα δικαιώματα κυριότητας της Πολιτείας σε δασικές και χορτολιβαδικές... 
εκτάσεις ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και έκταση του νησιού των Σπετσών επ’ ωφελεία γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος μέσω offshore εταιρειών αγόρασε την περιοχή.
Πρόκειται για μια τροπολογία η οποία εντάχθηκε στον άσχετο νόμο 4030 που ως αντικείμενο είχε τον «νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης κι ελέγχου κατασκευών», έναν νόμο που ήταν ο πρώτος της νέας μικτής κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς ψηφίστηκε 14 ημέρες μετά την ορκωμοσία της, στις 25 Νοεμβρίου 2011, και τον οποίο συνυπέγραψε το μισό Υπουργικό Συμβούλιο. Κοινώς, μια απόφαση του ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου που, εκτός από την παραίτηση ουσιαστικά του κράτους από κυρίαρχα δικαιώματά του υπέρ τρίτων, εκθέτει πολιτικά τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της χώρας, τους ανυποψίαστους συναδέλφους του υπουργούς, αλλά και τον πρωθυπουργό που θα πρέπει να πάρει πλέον θέση για όσα έγιναν σε μια περίοδο που δεν είχε καν προλάβει να ενημερωθεί. 
Το χρονικό
Στις 11/3/2011, με την απόφαση 45 ο δασάρχης Πόρου επέβαλε στις φερόμενες ως ιδιοκτήτριες της έκτασης offshore εταιρείες Dictamus Residential Ltd, Marcellus Holdings Ltd και Petunia Residential Ltd «να απέχουν από οποιαδήποτε πράξη και ενέργεια επί της έκτασης 20,350 στρεμμάτων περιοχής με τίτλο Λιανός Κάβος στο νησί των Σπετσών, η οποία χαρακτηρίστηκε ως χορτολιβαδική με την υπ’ αριθμόν 79/2003 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Πειραιά».
Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί