Α ΤΖΟΥΡΑΜΑΝΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΨΗΦΙΣΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Στη χθεσινή συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητούσαμε ένα κορυφαίο θέμα της πόλης, αυτό του τεχνικού προγράμματος για το 2012, ήμουν το μοναδικό μέλος της αντιπολίτευσης που ευθαρσώς είπε στην δευτερολογία του ότι θα έδινε θετική ψήφο. Αιτιολόγησα μάλιστα την πρόθεσή μου αυτή λέγοντας επ’ ακριβώς ότι «δεν δίνω θετική ψήφο επειδή θεωρώ ότι είναι καλώς καμωμένο το Τεχνικό Πρόγραμμα αλλά παρακαλώ να την εκλάβετε ως ψήφο λειτουργικότητας του Δήμου και τίποτε παραπάνω».
Διαφοροποιήθηκα από το επιχείρημα άλλων μελών της αντιπολίτευσης που δικαιολογούσαν την αρνητική τους ψήφο με το επιχείρημα ότι δεν εντάχθηκαν κάποια έργα στην περιφέρεια κτλ. Κάτι που είναι μεν αληθές αλλά δεν θεωρούμε ότι αποτελούσε αποτρεπτικό παράγοντα εκεί που έχουμε φτάσει ως χώρα αλλά και πόλη, ώστε να μην ψηφίσουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα.
Τελικά όμως άλλαξα την πρόθεσή μου για θετική ψήφο και ψήφισα αρνητικά, διότι ο Δήμαρχος στην δευτερολογία του δυναμίτισε τη συζήτηση, κάνοντας λόγο για Κατοχή και θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να δικαιολογήσει τον τρόπο κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος. Αυτή η αναφορά σε κατοχή ήταν για μένα το κρίσιμο σημείο για το οποίο ψήφισα Όχι! Και νομίζω ότι έπραξα σωστά σύμφωνα με τη συνείδησή μου, διότι θέλω να πω με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι εγώ σε κατοχή δεν θέλω κανένα έργο παρά μόνο την ελευθερία μου!
Αλήθεια, ρωτώ τον κ. Δήμαρχο να μας πει ποιος είναι ο κατακτητής; Ποιας εθνικότητας είναι η μπότα που κατέχει την Ελλάδα; Έλεος! Δεν μπορεί να λέγονται τόσο ανέξοδα πράγματα από επίσημα χείλη αυτά του Δημάρχου μιας δημοκρατικής πόλης! Και να θυμίσω στον κ. Δήμαρχο ότι αν είχαμε κατοχή τότε ο κ. Δημαράς θα ήταν διορισμένος και όχι εκλεγμένος δήμαρχος Πάτρας! Και επειδή ούτε ο κ. Δημαράς ούτε κανένα άλλο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι διορισμένο από κάποιο «κατακτητή» αλλά εκλεγμένοι από τον Πατραϊκό λαό, δεν ανέχομαι να αναφέρονται τέτοια ανεύθυνα λόγια!
Εμείς σταθήκαμε από την αρχή μέχρι τώρα με το πλέον θεσμικό τρόπο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου κι αυτό αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές. Βάζουμε την πόλη πάνω από όλα. Άρα, εμείς, όπως είχαμε πει και κατά την εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η πόλη πρέπει να λειτουργήσει, το ίδιο ακριβώς λέμε και τώρα. Ο δήμαρχος ειλικρινά το θέλει;


Με τιμή
Ανδρέας Τζουραμάνης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων
Επικεφαλής “ Πρωτοβουλίας Πάτρας