ΟΙ PATRINISTAS ΜΕ ΤΟΥΣ "ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΔΙΝΟΥΝ "ΧΡΩΜΑ" ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ


Οι Patrinistas ευχαριστούμε θερμά την ομάδα “ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» που μας έστειλε καλύπτοντας ακόμα και την δαπάνη των μεταφορικών τέσσερις πινάκες για να τοποθετηθούν στο Καραμανδανειο Νοσοκομείο Παίδων και ελπίζουμε καλλιτέχνες από την περιοχή μας να συμμετέχουν στην εξαιρετική αυτή προσπάθεια.
Οι “ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ”, είναι μια εθελοντική κίνηση και με οδηγό τα χρώματα έχει στόχο τα μέλη της να δημιουργήσουν ένα όμορφο περιβάλλον, να χαρίσουν μια νότα αισιοδοξίας και να φέρουν σ΄ επαφή με την τέχνη τα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, στέγες ανηλίκων και νοσοκομεία, φιλοτεχνώντας πίνακες και τοιχογραφίες, για τους κοινόχρηστους χώρους και τα δωμάτιά τους.
Οι «ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» ξεκίνησαν τη δράση τους από τη στέγη ανηλίκων στο Περισσό, αρχές του 2010. Εκεί για πρώτη φορά οργάνωσαν μια μικρή γιορτή για τα παιδιά και παρέδωσαν τα έργα τους. Η δράση τους συνεχίστηκε σε διαφορές δράσεις σε όλη την χωρά και με διάφορες συνεργασίες. Μια από τις πιο πρόσφατες δράσεις τους πραγματοποιήθηκε, στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2011, όπου παρουσίασαν την πρώτη τους ομαδική έκθεση. Με την προσπάθεια αυτή θέλησαν να φέρουν κοντά ζωγράφους απ’ όλη την Ελλάδα, για έναν και μόνο σκοπό, τα ΠΑΙΔΙΑ. Μέρος των έργων αυτών παραδόθηκαν στο Ζάννειο Ίδρυμα, στην Εκάλη στις 14 Δεκεμβρίου 2011 και ακολούθησε μια μικρή εκδήλωση με αφήγηση παραμυθιού, ζωγραφική και κολλάζ για και με τα παιδιά.Οι πίνακες που εστάλησαν στις αρχές Ιανουαρίου 2012, στους PATRINISTAS για να δώσουν λίγο χρώμα στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ Νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ είναι από την έκθεση αυτή. 
Στο δυναμικό της ομάδας αυτής εκτός από ζωγράφους μπορεί να βρει κανείς εμψυχωτές, ηθοποιούς, γραφίστες και ανθρώπους γενικά που αγαπούν τα παιδιά, τα χρώματα και θέλουν να προσφέρουν σε αυτή την προσπάθεια. Στοιχεία επικοινωνίας:
Email: irenekourtz.art@gmail.com, τηλ 6973.748.298 (Ειρήνη) και στο Facebook στη σελίδα: ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ