ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ


Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έπεσε κάτω από το όριο του 50%, μετά την απόφασή του για αύξηση των τιμών των καυσίμων, δίνοντας έτσι στους πολιτικούς του αντιπάλους ελπίδες για τις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση...
που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ABC News και της εφημερίδας Washington Post και δημοσιοποιήθηκε χθες.

Η δημοσκόπηση διευκρινίζει ότι μόλις το 46% των ερωτηθέντων εγκρίνει την πολιτική του προέδρου Ομπάμα έναντι 50% που την αποδοκιμάζει.

Αυτά τα νέα στοιχεία έχονται σε αντίθεση με προηγούμενη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο και έδειχνε ότι το 50% των Αμερικανών ενέκρινε την πολιτική του προέδρου τους έναντι 46% που δήλωνε κατά.
Η έγκριση από τον πρόεδρο Ομπάμα της αύξησης των τιμών των καυσίμων έδωσε μια νέα ελπίδα στους ρεπουμπλικανούς αντιπάλους του για τις προσεχείς εκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα το 49% των εκλογέων θα ψήφιζε υπέρ του Μιτ Ρόμνεϊ ο οποίος μέχρι στιγμής θεωρείται επικρατέστερος ανάμεσα στους υποψήφιους για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, έναντι 47% για τον Μπαράκ Ομπάμα.