Ο 4ΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


  Δεν χρειάζεται να ακούσεις πολλές φορές τον τόσο δημοκρατικά νεοεκλεγέντα 4ο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για  να καταλάβεις τον άνδρα.  
   Ούτε χρειάζεται να κρατάς αρχείο από τις κατά καιρούς  δημόσιες τοποθετήσεις του.
   Δύο τρεις φορές αν ακούσεις τον βερμπαλιστικό  και φλύαρο λόγο του φτάνει για να κρατήσεις επιφυλάξεις.
   Και χωρίς καθόλου σημειώσεις από τον πρότερο αλλά και πρόσφατο πολιτικό του βίο.
   Δεινό ρήτορα τον χαρακτηρίζουν και καμαρώνουν παλαιοί και όψιμοι φίλοι του (που άλλα έλεγαν γι’ αυτόν πριν λίγους μήνες).
   Εκτός όμως από την όποιας αξίας ρητορική του δεινότητα έχει και  άλλα «χαρίσματα» ο κ. Βενιζέλος.
   Είναι άριστος μαθητής της μικροκομματικής κουτοπονηριάς του ΠΑΣΟΚ, έτσι όπως την εξέθρεψε και την δίδαξε  ο πρωτομάστορας ιδρυτής του και όπως την έκαναν σχολή εδώ και 30 χρόνια τα  homo pasokous  κορυφαία πολιτικά του στελέχη σε  αυτή την  ιδιότυπη φυλή που τόσα χρόνια κυβερνά και καταστρέφει την Ελλάδα.
   Μια σχολή Γκαιμπελίστικης αισθητικής και μπαγαποντιάς  που σαν ηθική και σαν αλήθεια παραδέχεται μόνον ότι συμφέρει το κόμμα.
   Και σήμερα που αυτό  ΠΑΣΟΚ,  μισοδιαλυμένο και απαξιωμένο  στη συνείδηση του λαού, αλλά πάντα ίδιο και αδιόρθωτο, πολιτικά το συμφέρει να αμβλύνει τις τραγικές κυβερνητικές του ευθύνες στην κατάντια της πατρίδας μας με συμψηφιστικά  χαζοεπιχειρήματα πάνω στο εθνικά αναπόδραστο  καθήκον του Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσει το 2ομνημόνιο για να αποφευχθούν τα χείριστα,  σήμερα αυτό το ΠΑΣΟΚ  κωμικοτραγικά και απελπισμένα επιδίδεται άλλη μια φορά στις άθλιες και γνώριμες από παλιά ασκήσεις του.
   Δεν θα μιλήσουμε βέβαια σήμερα για όσα στην Θεσσαλονίκη ακόμα κουβεντιάζουν, όταν επί υπουργίας του κ,. Βενιζέλου το 1997 έγινε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
   Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για την…ακαδημαικής έμπνευσης εισήγησή του το 2001 στον επαίσχυντο νόμο περί ευθύνης υπουργών και πρόσφατα στη σύνταξη του επαχθούς μνημονίου.
   Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για την καραμπινάτη διαπλοκή και σχέση τους με τον Λαυρεντιάδη της περιβόητης proton bank.
   Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για το περιεχόμενο της κατ’ απαίτησή του  απόρρητης σύμβασης που ξεχωριστά υπέγραψε με την φιλανδική κυβέρνηση και το ύποπτο περιεχόμενό της.         
   Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για την απάνθρωπη απόφασή του για το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που γονάτισε νοικοκυριά και οδήγησε στη απόγνωση και στην εξαθλίωση φτωχούς ήδη πολίτες.
   Ούτε θα μιλήσουμε  σήμερα για τον περιβόητο  Τσουκάτο που ελεύθερος και αθώος!! επανήλθε δριμύτερος στην νέα ηγετική του ομάδα.
   Έχουμε χρόνο μέχρι τις εκλογές για όλα αυτά.
   Θα μιλήσουμε όμως και σήμερα και θα μιλάμε συνέχεια για αυτόν τον επικίνδυνο πολιτικό άνδρα, που συνυπεύθυνα και  συνένοχα συμμετείχε  στα  εγκλήματα της μοιραίας πρωθυπουργικής θητείας του εξοστρακισθέντος Γ. Παπανδρέου, πριν αυτά τα προβλήματα τον τιμωρήσουν, τον εκδικηθούν και κακήν κακώς τον εκδιώξουν σε 2 μόλις χρόνια από τον πρωθυπουργικό θώκο.
   Για να μπορέσει έτσι ο μοιραίος απερίσπαστα να αφοσιωθεί στην προεδρία της …Σοσιαλιστικής του Διεθνούς, που ως πρόσφατα κοσμούσαν με την συμμετοχή τους υψηλού δημοκρατικού  μεγέθους σύντροφοί τύπου  Καντάφι και Μουμπάρακ.
   Το ΠΑΣΟΚ  δεν θα αλλάξει ποτέ, μου είπε κάποτε κάποιος αριστερός φίλος.
    Και έτσι  είναι.
   Άλλαξε όμως πολύ σήμερα η κοινωνία και ο λαός που υποφέρει  γιατί γνωρίζει καλά πλέον τους θύτες της παρακμής του και στις εκλογές θα το στείλει εκεί που πρέπει, με το «συν Αθηνά και χείρα κίνει» όμως ιδιαίτερα σήμερα σοφό. Και ο νοών νοείτω…                                                                                                                                 ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ  ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ