ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ


Η Ελληνική Μικρομεσαία Επιχείρηση αγωνίζεται στην κυριολεξία να παραμείνει ζωντανή, αντιμετωπίζοντας την έλλειψη ρευστότητας, την υπερφορολόγηση, την έλλειψη προγραμμάτων στήριξης και κυρίως την μεγάλη πληγή του παραεμπορίου, τονίζει σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο «ενώ τα λουκέτα στην αγορά είναι καθημερινό φαινόμενο, με αποτέλεσμα να χάνονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας και να μειώνονται δραματικά οι ασφαλιστικές εισφορές, η αιμορραγία από το λαθρεμπόριο και το παραεμπόριο, υπολογίζονται ότι ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ.
Ο τζίρος του παραεμπορίου υπολογίζεται ετησίως στα 25 δισεκατομμύρια ευρώ, στερώντας συγχρόνως από τα Δημόσια Ταμεία έσοδα ύψους τουλάχιστον 9 δισ. ευρώ από την μη καταβολή του ΦΠΑ και των δασμών, αλλά και από την ασύλληπτη φορολογητέα ύλη».
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Νικολόπουλος, τονίζει ότι «οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν απολαμβάνουν την παραμικρή μέριμνα και στήριξη, λόγω της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης να υλοποιήσει έστω και ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάθεση φακέλων για το πρόγραμμα «σύνταξης κλαδικών σχεδίων διαρθρωτικής προσαρμογής μικρών επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης», για το οποίο η σχετική προθεσμία έληξε στις 30 Μαΐου του περασμένου χρόνου, και ακόμα δεν έχει περάσει στη φάση της υλοποίησης.