ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΑΠΟΧΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης, με τη δήλωσή του ότι θα απέχει από την ψηφοφορία της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Στελέχη της Ιπποκράτους εξαπέλυσαν βολές εναντίον του, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την υπερχρέωση του κόμματος την περίοδο που ήταν γραμματέας. Συνεργάτες του κ. Ραγκούση απάντησαν ότι «δεν είχε καμία οικονομική αρμοδιότητα». Εν μέσω αυτής της...
υπόγειας αντιπαράθεσης, ο Γ.Ραγκούσης πρόκειται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο σήμερα, Μ.Δευτέρα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, η συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία, καθώς αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και τις (ήδη) τεταμένες προσωπικές τους σχέσεις.

Το ραντεβού των δύο ανδρών, το πρώτο έπειτα από πολλούς μήνες, κλείστηκε το απόγευμα του Σαββάτου με πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου και προτού ο κ. Ραγκούσης ανακοινώσει την πρόθεσή του να μην ψηφίσει την επίμαχη τροπολογία.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος ως γνωστόν δεν συμμετέχει στην εθνική εκλογική επιτροπή, εκλήθη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε μια περίοδο κατά την οποία ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί ανοίγματα στα στελέχη με στόχο να ανταλλάξουν απόψεις για τα προεκλογικά ζητήματα. Ειδικότερα, με τον κ. Ραγκούση επρόκειτο να συζητηθεί η κάθοδος του στη Β' εκλογική περιφέρεια Αθηνών.
Η δήλωση όμως του κ. Ραγκούση στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για τη ρύθμιση που αφορά τα οικονομικά των κομμάτων, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «αποσπασματική», και τονίζοντας παράλληλα ότι «το να μην γίνεται γενική μεταρρύθμιση της οικονομικής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος συνιστά αυτοκτονία», προκάλεσε αναταράξεις και δυσφορία στην Ιπποκράτους. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπάρξει και σαφής πρόβλεψη για την εξέλιξη της συνάντησής του με τον κ. Βενιζέλο.

Μάλιστα, μετά τις δηλώσεις του κ. Ραγκούση, στελέχη του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι στο διάστημα που εκείνος διετέλεσε γραμματέας (περίοδος 2008-2009) το κόμμα υπερχρεώθηκε. Πρόσθεταν ακόμη ότι διερωτώνται πώς γίνεται ο κ. Ραγκούσης να μην έχει ηθικό πρόβλημα με τους απλήρωτους εργαζομένους στο ΠΑΣΟΚ ή με τις σπατάλες και να έχει τώρα με την τροπολογία.

Από την πλευρά τους, συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού «απαντώντας» έλεγαν μεταξύ άλλων: «Είναι γνωστό ότι τουλάχιστον κατά την περίοδο της δικής του θητείας ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία απολύτως αρμοδιότητα, καμία ανάμειξη στη διαχείριση των οικονομικών του Κινήματος. Ούτε καν ελάμβανε γνώση των εσόδων και των εξόδων του. Αρα η ανυπόστατη κατηγορία για εκτροχιασμό των οικονομικών δεν τον αφορά».