ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ


Το Ιράν πρέπει να λάβει «συγκεκριμένα μέτρα» για να πείσει τους συνομιλητές του ότι δεν έχει την πρόθεση να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «κανείς στη διεθνή κοινότητα δεν πιστεύει» στις διαβεβαιώσεις των Ιρανών υπευθύνων. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ σημείωσε ότι η χώρα του...
«γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει το Ιράν για να εκπληρώσει τις διεθνείς του υποχρεώσεις και για να καθησυχάσει τη διεθνή κοινότητα ότι δεν επιζητεί την απόκτηση πυρηνικών όπλων» και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η καρδιά του προβλήματος».
Ωστόσο ο Κάρνεϊ χαιρέτισε την προβλεπόμενη επανάληψη αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη των επαφών ανάμεσα στο Ιράν και την ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία), κρίνοντας ότι ήταν «σημαντικό να διεξαχθεί η συνάντηση αυτή».
«Λίγο μετράνε αυτά που έχουν πει οι Ιρανοί όσον αφορά τις προθέσεις τους, κανείς στη διεθνή κοινότητα δεν πιστεύει αυτές τις διαβεβαιώσεις», υπογράμμισε ο Κάρνεϊ. «Επομένως θα πρέπει οι Ιρανοί να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να δείξουν ότι θα απαρνηθούν τη φιλοδοξία τους (να αποκτήσουν) πυρηνικά όπλα», κατέληξε.