ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Αμέσως μετά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την Τροπολογία περί χρηματοδότησης των κομμάτων, ο βουλευτής Αχαΐας και επικεφαλής της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δράσης της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, δήλωσε:
«Λίγες ώρες πριν την αναμενόμενη προκήρυξη των εθνικών εκλογών, τα δύο μεγάλα κόμματα ζήτησαν να ψηφίσει η Ελληνική Βουλή την εκταμίευση των προεκλογικών κομματικών επιχορηγήσεων με προκλητικά προνομιακούς όρους. Συγκεκριμένα, ενώ τα κόμματα έχουν ήδη εκχωρήσεις στις τράπεζες τις μελλοντικές τους κρατικές επιχορηγήσεις για να μπορέσουν να δανειοδοτηθούν, σήμερα, νομοθετούν ώστε να μην μπορεί κανείς να τους τις κατασχέσει. Δηλαδή νομοθετούν προς όφελος τους, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τις αρχές της Ισότητας και της Ισονομίας. Χωρίς καμία λογοδοσία στον Ελληνικό Λαό ώστε να διασφαλιστεί η χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ διεκδικούν προνομιακή μεταχείριση των κομμάτων τους έναντι κάθε απλού δανειολήπτη (χαμηλόμισθου, χαμηλοσυνταξιούχου, άνεργου κλπ), ο όποιος απειλείται από τις Τράπεζες για τα ληξιπρόθεσμα δάνεια του με κατάσχεση και πλειστηριασμό των περιουσιακών του στοιχείων.
Το θράσος των δυο κομμάτων υπερβαίνει κάθε εσκαμμένο… Ενώ δέσμευσαν τη χώρα για την κατά αποκλειστικότητα και κατά προτεραιότητα αποπληρωμή των δανείων προς του ξένους πιστωτές, με την δημιουργία του ειδικού λογαριασμού υποθηκεύοντας «την απρόσκοπτη λειτουργία του κράτους», σήμερα, για τα δικά τους κομματικά δάνεια αποφάσισαν και προτάσσουν την «απρόσκοπτη λειτουργία των κομμάτων τους» έναντι της αποπληρωμής των πιστωτών τους…
Είμαστε αντίθετοι σε αυτή την παράνομη, προνομιακή, προεκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων και για το λόγο αυτό την καταψηφίσαμε. Ας καταλάβουν πλέον τα δύο μεγάλα κόμματα, ότι την ώρα που εξαθλιώνεται η ελληνική κοινωνία, την ώρα που δε δείχνουν καμία μέριμνα για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στα όρια της φτώχιας, δεν επιτρέπονται πλέον πλουσιοπάροχες προεκλογικές εκστρατείες με μεγάλες φιέστες και «γκρίζες» παροχές…
Εμείς, στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, έχουμε προτείνει τα χρήματα των επιχορηγήσεων των κομμάτων να δοθούν για την ενίσχυση του εισοδήματος όλων εκείνων των κοινωνικών ομάδων, των μη προνομιούχων Ελλήνων που έχουν απόλυτη προτεραιότητα και ανάγκη».