ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΑΪΜΟΥ


Την λήψη αυστηρών προληπτικών μέτρων ώστε να μην διακινηθούν στα Δημόσια Νοσοκομεία επικίνδυνα γενόσημα φάρμακα, ζητά με κοινοβουλευτική παρέμβαση του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος.
Όπως αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος, «δημοσιεύματα του τύπου, αναφέρουν ότι σε λίγο καιρό, τα Ελληνικά Νοσοκομεία θα χορηγηθούν στους ασθενείς αφειδώς σκευάσματα τις εταιρίας TEVA, την οποία οι Αμερικανικές αρχές έχουν συλλάβει να παρασκευάζει νοθευμένα φάρμακα.
Μάλιστα πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι συνθήκες παραγωγής σκευασμάτων σε εργοστάσιο του ομίλου TEVA στο Μιζούρι των ΗΠΑ ήταν τέτοιες που οδήγησαν τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (Food and Drug Administration F.D.A) να κλείσει το εργοστάσιο».
Ο Βουλευτής ζήτησε το Υπουργείο προκειμένου να εξασφαλίσει πληρούν όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία.
Επίσης με άλλη παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας, αξίωσε να κληθούν όσοι εισέπραξαν κακώς επιδόματα «μαϊμού» να τα επιστρέψουν και να τιμωρηθούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι ή γιατροί είχαν στήσει το κόλπο.
Ο κ. Νικολόπουλος παρέθεσε τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν και σύμφωνα με τα οποία το 2011 υπήρχαν 240.000 δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων και εισέπραξαν 940 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2012 απογράφησαν 204.000 δικαιούχοι και θα πάρουν 830 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή οι δικαιούχοι λιγόστεψαν κατά 36.000, που σημαίνει πως υπήρχαν 36.000 επιδόματα – μαϊμού και εισέπραξαν πέρυσι πάνω από 110 εκατ. ευρώ.