ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΜΠΑΜΑ-ΡΟΜΝΕΪ


Κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες μείωσε τη διαφορά από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνει. Σήμερα η μεταξύ τους διαφορά είναι μόλις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.  Υπέρ του Ομπάμα τάχθηκε το...
 47% των ερωτηθέντων έναντι 43% που υποστηρίζει το Ρόμνεϊ. Η έρευνα έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων από την 12η ως την 15η Απριλίου. Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την 8η ως την 11η Μαρτίου, ο Ομπάμα συγκέντρωνε 52% και ο Ρόμνεϊ 41%. 


Η τηλεφωνική έρευνα έγινε σε 1.044 ενήλικους, περιλαμβανομένων 891 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, εκ των οποίων οι 304 δήλωσαν Δημοκρατικοί, 235 Ρεπουμπλικάνοι και 302 ανεξάρτητοι. Το ποσοστό σφάλματος ήταν ±3,1% για το σύνολο του δείγματος, ±3,3% για τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, ±4,2% για τους Δημοκρατικούς, ±4,9% για τους Ρεπουμπλικάνους και ±9,8% για τους ανεξάρτητους.Εν τω μεταξύ η ομάδα του Ομπάμα ανακοίνωσε χθες ότι ο πρόεδρος συγκέντρωσε 53 εκατ. δολάρια το Μάρτιο για την χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας.Όπως έγινε γνωστό, συνολικά 567.000 άνθρωποι συνεισέφεραν στην εκστρατεία του. Η μέση προσφορά είναι λίγο πάνω από 50 δολάρια. Μέχρι στιγμής, ο Ομπάμα έχει συγκεντρώσει συνολικά περίπου 200 εκατ. δολάρια. Στα τέλη Φεβρουαρίου δαπάνησε 75 εκατ. δολάρια, ουσιαστικά για να δημιουργήσει τον μηχανισμό της προεκλογικής του εκστρατείας σε όλη τη χώρα.Ο πιθανότερος αντίπαλός του, ο Ρόμνεϊ, είχε συγκεντρώσει στα τέλη Φεβρουαρίου 75 εκατ. δολάρια, αλλά έχει ήδη δαπανήσει τα 66 στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας στο εσωκομματικό πεδίο.