ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


«Νομίζω πως αυτές οι εικόνες σφραγίζουν το τέλος μιας εποχής, τα πράγματα πρέπει να μπουν σε μία τάξη και έλεγχος προς όλες τις κατευθύνσεις» είπε Πάνος Παναγιωτόπουλος στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχολιάζοντας τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου.
Δεν είμαστε απλώς κάτω από την επιφάνεια έχει κολλήσει στον πάτο, επειδή έχουμε ζητήσει τεράστιες θυσίες από τους Έλληνες πολίτες το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αποκαταστήσουμε το αίσθημα δικαίου» είπε ο κ Παναγιωτόπουλος.
«Να φέρει αυτοκριτική περισυλλογή, αλλά να φέρει λύσεις και μέτρα» είπε Γιάννης Ραγκούσης στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχολιάζοντας τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου.
Ο υπουργός τόνισε ότι «πρέπει να τοποθετηθούμε πολιτικά και θεσμικά, οι θεσμοί πρέπει απερίσπαστη να κάνει το έργο της, γιατί ακριβώς υπάρχουν δυστυχώς στο παρελθόν απόψεις διατυπωμένες για κενά και παραλήψεις »και πρόσθεσε ότι: «Το μήνυμα είναι ένα εάν όλοι δεν ασκήσουμε πλήρως τα καθήκοντά μας τότε ο τόπος δεν έχει μέλλον».O βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή το ένταλμα σύλληψης εναντίον του πρώην Υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κ. Τσοχατζόπουλου δήλωσε: 

"Το ένταλμα σύλληψης εναντίον του κ. Τσοχατζόπουλου μεταξύ άλλων και για το σκάνδαλο της προμήθειας των 4 γερμανικών υποβρυχίων απαιτεί όχι μόνο δικαστικές αλλά και κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν οφείλουν έστω και τώρα να παγώσουν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων εξοικονομώντας ταυτόχρονα για το δημόσιο ποσό ύψους τουλάχιστον 1δις ευρώ.

Οι αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης που συνδέουν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων με μίζες ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Έλληνες αξιωματούχους αλλά και η εν εξελίξει έρευνα της ελληνικής Δικαιοσύνης για το ίδιο σκάνδαλο, επιβάλλουν το "πάγωμα" και την επανεξέταση από μηδενική βάση της σχετικής  σύμβασης μέχρις ότου εκκαθαριστεί πλήρως δικαστικά η υπόθεση.

Η έμπρακτη καταπολέμηση της ατιμωρησίας των ισχυρών σε μια περίοδο σκληρής μνημονιακής μονόπλευρης λιτότητας απαιτεί έμπρακτα αποτελέσματα και όχι απλώς κινήσεις εντυπωσιασμού για λόγους επικοινωνιακής σκοπιμότητας".