ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την καθυστερημένη αντίδραση για λήψη μέτρων αντιμετώπισης της παράνομηςμετανάστευσηςέκανε την ακόλουθη δήλωση για το:
«Η κυβέρνηση διαχειρίζεται το μεταναστευτικό με την ίδια προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό που τη διακρίνει και στους άλλους τομείς.
 Τις συνέπειες της προχειρότητας, αλλά και των ιδεολογημάτων της κυβέρνησης οι τοπικές κοινωνίες τις βιώνουν με τρόπο δραματικό.
Το πρόβλημα τείνει να καταστεί ασφυκτικό για την Πάτρα, την Αχαΐα και την ευρύτερη Δυτική Ελλάδα.
Με συντηρητικούς υπολογισμούς εκτιμάται ότι στην Πάτρα βρίσκονται περισσότεροι από 7.000 παράνομοι μετανάστες.
Το πρόβλημα τείνει να καταστεί ασφυκτικό και αποτελεί μόνιμη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, την υγεία των πολιτών και την κοινωνική συνοχή, όχι μόνο της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Οι επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία μας είναι πολύ μεγάλες.
Η παράνομη μετανάστευση είναι ένα πρόβλημα που πληγώνει την Ελλάδα πολλαπλώς.
Η χώρα μας δεν αντέχει άλλο. Η ελληνική κοινωνία έφτασε στα όριά της.
Έχουμε εγκαίρως επισημάνει τα αδιέξοδα της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθούσε η Κυβέρνηση.
Αναδείξαμε τις δυσκολίες του μεταναστευτικού ζητήματος, για μια χώρα όπως η Ελλάδα που διαθέτει τεράστια ακτογραμμή και γειτνιάζει με δύο ηπείρους από οποίες προέρχονται τα μεγαλύτερα ρεύματα παράνομων μεταναστών.
Όμως η Κυβέρνηση αρνείται να αντικρίσει τη ζοφερή εικόνα που έχει προκαλέσει η ατολμία και οι λανθασμένοι χειρισμοί της.
Με το νόμο για την ιθαγένεια, που έσπευσαν να ψηφίσουν, κατέστησαν την Ελλάδα πόλο έλξης για νέους δυστυχείς μετανάστες από την Ασία και την Αφρική.
Διαχειρίστηκαν με το χειρότερο τρόπο την υπόθεση των μεταναστών απεργών πείνας της “Υπατίας”, ταπεινώνοντας την Ελλάδα και τελικά άνοιξαν το δρόμο για μαζική νομιμοποίηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών…».