ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ


Συνάντηση με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Επιχειρηματιών, Δανειοληπτών, Μεριδιούχων Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, είχε την Κυριακή το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.
Αφού συζήτησαν διεξοδικά το ζήτημα, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των επιχειρηματιών, των δανειοληπτών και των μεριδιούχων της Αχαϊκής Τράπεζας και των διεκδικήσεών τους για:
·         Να μην κλείσει καμία δανειακή σύμβαση των δανειοληπτών μέχρι την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μετά την ανακεφαλαιοποίηση να γίνουν ρυθμίσεις με ευνοϊκούς όρους (περίοδος χάριτος και μακρύς χρόνος αποπληρωμής στην τράπεζα που θα μεταφερθούν) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
·         Να εξασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση των Ελληνικών επιχειρήσεων με όρους και προϋποθέσεις κόστους, που απολαμβάνουν και οι επιχειρήσεις των άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
·         Για ειδική μέριμνα στις 3 Συνεταιριστικές Τράπεζες (που η Τράπεζα της Ελλάδας ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας), ώστε να διευκολυνθούν οι δανειολήπτες τους και να αποφύγουν τη βίαιη διακοπή των εργασιών τους.
·         Αναστολή της εκκαθάρισης, επί δίμηνο τουλάχιστον, ώσπου η νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών μετά τις εκλογές, να αντιμετωπίσει το οξύ αυτό πρόβλημα ρεαλιστικά, με στόχο την οικονομική βιωσιμότητα της περιοχής μας.
«Οι διεκδικήσεις αυτές αποτελούν απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μπορέσουν οι δανειολήπτες να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους και να μην εξαφανιστεί η επιχειρηματική δράση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επικοινωνήσαμε ήδη με την κ. Κατσέλη και άμεσα θα οριστεί ραντεβού με τη Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Δανειοληπτών, με στόχο να γίνουν ουσιαστικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων. Με το κλείσιμο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας η ήδη δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία και αγορά της περιοχής μας έχουν δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα. Εμείς στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ πιστεύουμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας» και γι΄ αυτό θέλουμε να τις στηρίζουμε έμπρακτα» δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.