ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟ...ΠΑΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ


Μεγάλη ανακούφιση σε εκατοντάδες οικογένειες πολυτέκνων της Ελλάδας, προκαλεί η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που επιτρέπει ξανά στους φοιτητές αυτών των οικογενειών να σπουδάζουν κοντά στους τόπους κατοικίας τους. Μάλιστα, η σχετική τροπολογία κατατέθηκε ήδη στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο και με τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης θα ψηφιστεί μέσα στις επόμενες κιόλας μέρες. Ενδεικτικά, στην εν λόγω τροπολογία και μεταξύ άλλων αναφέρεται πως: «με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ζητούμενη συστηματική εναρμόνιση των οικείων διατάξεων και διασφαλίζεται η μείζων προστασία των πολύτεκνων σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή του άρθρου 21.»
Σημειωτέον, πως είχε προηγηθεί συνάντηση των εκπροσώπων της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και τον Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Νίκο Νικολόπουλο, κατά την οποία ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε απολύτως δίκαιο και λογικό το αίτημα των πολυτέκνων, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας σε μια τόσο δύσκολη εποχή.
Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, ήταν ο πρώτος που έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας στις 20/01/12 σχετική ερώτηση προς το αρμόδιο υπουργείο, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «οι πολύτεκνοι δέχονται ένα καινούριο χτύπημα και δικαιολογημένα αισθάνονται ότι βρίσκονται υπό συνεχή διωγμό.» Στην ίδια ερώτηση, ο κ. Νικολόπουλος είχε ζητήσει τότε και την άμεση αποκατάσταση της συγκεκριμένης αδικίας για τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών.
Σχεδόν ένα μήνα μετά(!) και με την αγωνία εντωμεταξύ χιλιάδων γονέων πολύτεκνων οικογενειών και των παιδιών τους να έχει κυριολεκτικά «χτυπήσει» κόκκινο, η υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, στην απάντηση της προς τον Βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, μεταξύ άλλων, σημείωνε απλά πως, «τα τυχόν ζητήματα που έχουν προκύψει από την πρώτη εφαρμογή του Ν/ 3966/2011 για τις εν λόγω κατηγορίες υποψηφίων μελετώνται από το υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ προκειμένου να προβεί σε ενέργειες βελτίωσης της διαδικασίας για τις προσεχείς εξετάσεις.»    
Η ευαισθητοποίηση και η απαίτηση για άμεση λύση στο εν λόγω θέμα που επέδειξε εξαρχής ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, η άμεση κινητοποίηση και εγρήγορση του κ. Νικολόπουλου με τις «πιέσεις» που άσκησε, μέσω των σχετικών ερωτήσεων που κατέθεσε στη Βουλή προς το αρμόδιο υπουργείο και η κατανόηση του συγκεκριμένου προβλήματος με την άμεση ανταπόκριση για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, συνετέλεσαν στο να δικαιωθούν τελικά οι χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες ανά την Ελλάδα.
Τέλος, από την πλευρά του, ο Υπεύθυνος του Τομέα για θέματα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, έχοντας προηγουμένως ενημερωθεί για τα ευχάριστα νέα από τον κ. Αρβανιτόπουλο, αφού αρχικά τόνισε πως «παραμένει ακατανόητη η άρση του συγκεκριμένου δικαιώματος των πολυτέκνων από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ειδικά σε μια εποχή που η οικονομική λαίλαπα πλήττει κυρίως τις πολύτεκνες οικογένειες», στην συνέχεια συμπλήρωσε καταλήγοντας ότι, «ευτυχώς, ανετράπη μια απόφαση παρανοϊκή και ευθέως αντίθετη με την στήριξη που οφείλει η Πολιτεία να παράσχει στις πολύτεκνες οικογένειες. Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε εξαρχής την πρόθεσή του να διευθετηθεί άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα και πολύ σύντομα είχαμε καλά νέα.»