ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την κάθετη πτώση του τζίρου στην αγορά και την αδυναμία του εμπορικού κόσμου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Υπάρχουν επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν γιατί το κράτος τους χρωστάει και δεν πληρώνει.
Την ίδια στιγμή, η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστό και οι τράπεζες αδυνατούν να δανείσουν ακόμα και τις πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.
Το κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ζητά από τον ιδιωτικό τομέα να είναι απόλυτα συνεπής απέναντι στο κράτος.
Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η Ελλάδα είναι ένα απλό κοινωνικό συμβόλαιο με τον επιχειρηματικό κόσμο:
1.     Το κράτος θα τους φορολογεί λιγότερο.
2.     Θα τους δώσει τη δυνατότητα να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, όσο παραμένουν απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
3.     Αλλά όταν τους πιάνει, να κλέβουν την εφορία, παρά τη χαμηλότερη φορολογία, θα είναι αμείλικτο μαζί τους!
Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας μπορεί να διαφωνήσει με κάτι τέτοιο;
Αυτό είναι μια πολιτική η οποία στηρίζεται σε τρία πράγματα: Στην ειλικρίνεια, στην εξυπηρέτηση της οικονομικής δραστηριότητας και στην προσήλωση προς το δημόσιο συμφέρον.
Από την πολιτική αυτή όλοι κερδίζουν: και οι έμποροι και οι παραγωγοί και οι καταναλωτές και οι φορολογούμενοι.
Το δημόσιο συμφέρον είναι μια προτεραιότητα δημοκρατική. Είναι μια προτεραιότητα που έχουν όσοι αγαπούν τον τόπο τους. Μια εθνική προτεραιότητα.
Όσοι αγαπούν τον τόπο τους, πιστεύουν στον τόπο τους, επενδύουν στον τόπο τους, σέβονται τους κανόνες του παιγνιδιού και δίνουν ευκαιρίες σε όλους…».