ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΙΜΠΕΙΤ


Διακομματικές κόντρες έχουν προκαλέσει οι ζυμώσεις σχετικά με τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Η Νέα Δημοκρατία προτείνει τη σύγκληση διακομματικής επιτροπής, προκειμένου να βρεθεί μια νέα διαδικασία για τις τηλεμαχίες. Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται την πρόταση του ΜEGA για τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ των προέδρων του...
ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

«Το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται την πρόταση του ΜEGA για τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ των προέδρων του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, και της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης απάντησε τη Δευτέρα με αιχμηρό τρόπο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αρνείται τον διάλογο και προσπαθεί να αποφύγει τις τηλεοπτικές μονομαχίες.

«O φόβος του κ. Βενιζέλου είναι η 6η Μαΐου. Η 7η Μαΐου του προκαλεί πανικό. Και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, επιμένοντας στην επανάληψη των βαρετών μονολόγων ('ντιμπέιτ') του παρελθόντος, που έχουν αποδοκιμαστεί από κόμματα, δημοσιογράφους και πολίτες. Κατανοούμε και την επιθυμία του να εμφανιστεί δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά» είπε ο κ. Μιχελάκης.

«Επειδή, όμως πέρα από την απόπειρα αλλαγής ατζέντας, υπάρχει και η ουσία, εμείς προχωρούμε στην ουσία» συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης: «Ζητούμε την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών στα ζητήματα που πράγματι τους απασχολούν».

Άμεση ήταν η απάντηση από το ΠΑΣΟΚ. «Με πολλά λόγια και πολύ θράσος αρνούνται το διάλογο, γιατί τον φοβούνται. Οι εύκολες και επιπόλαιες δημαγωγίες καταρρέουν μέσα από την αντιπαράθεση» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε επιτεθεί στον πρόεδρο της ΝΔ για το συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντας: «Βλέπω ο κ. Σαμαράς να αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τη συζήτηση αυτή, γι' αυτό και επαναλαμβάνω πιεστικά την πρότασή μου. Εάν δεν έρθει σε αυτόν τον τηλεοπτικό διάλογο τότε θα είναι η πρώτη φορά μετά από μακρά σειρά τηλεοπτικών αναμετρήσεων, που αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων δεν συζήτησαν στην τηλεόραση ο ένας ενώπιον του άλλου και αυτό θα είναι μια δραματική υποβάθμιση του πολιτικού λόγου και του πολιτικού πολιτισμού».

Στο θέμα είχε αναφερθεί και η Φώφη Γεννηματά, με ανακοίνωσή της: «Έμειναν μόλις δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές. Πιστεύουμε στο διάλογο και το αποδεικνύουμε στην πράξη, έχοντας προτείνει εδώ και δεκαπέντε ημέρες τη διεξαγωγή δύο συζητήσεων μεταξύ των Προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και άλλες δύο ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς». 

«Έστειλα το Σάββατο και σχετική επιστολή στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχελάκη. Οι μέρες περνούν. Ας αποφασίσει επιτέλους η Νέα Δημοκρατία και ας απαντήσει. Ας κάνει σήμερα έστω, αυτό που έπρεπε να είχε κάνει πολλές μέρες πριν» είχε αναφέρει η κυρία Γεννηματά πριν από την ανακοίνωση της ΝΔ.