Κυβερνηση σε πολιτικη συγχυση! 180 μοίρες σε εναν μολις μηνα!

 

 Μετά  από μόλις έναν μήνα διακυβέρνησης οι εξελίξεις προμηνύουν δυσοίωνα σενάρια για την την  επιτυχία του εγχειρήματος της κυβέρνησης ....
  Αν  αναλύσουμε τα  λίγα μέχρι στιγμής σημεία των εξελίξεων μπορούμε  εύκολα να ανακαλύψουμε την ανετοιμότητα της ελληνικής πολιτικής σκηνής  στην αντιμετώπιση της επαναδιαπραγμάτευσης  του μνημονίου το  οποίο αντί της πολυπόθητης ανάκαμψης έχει  βυθίσει την  χώρα στο χάος της  ύφεσης.
  Ανακοινώθηκε λοιπόν ότι  περικοπές  σε μισθούς και συντάξεις δεν θα γίνουν ως  το τέλος του έτους.  Παράλληλα οι υπουργοί - εντολοδόχοι της τρόικας   ανέλαβαν το  βάρος εξοικονόμησης δυσβάσταχτων ποσών. 
 Ας σκεφτούμε όμως και το χρονικό των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων... 
 
Αρχικά  η  αδυναμία του κ. Ράπανου να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του  υπ. Οικονομικών λόγω προβλήματος υγείας. Μην ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για οικονομολόγο με  έντονη δράση στον κεντροαριστερό χώρο και   πιο ριζοσπαστικής οικονομικής τακτικής για τον οποίο άνθρωποι του κύκλου του  διαμηνύουν χαρακτηριστικά ότι σαν προσωπικότητα  δεν  δέχεται μύγα στο σπαθί  του. 
Έπειτα  η καθαρά πιο τεχνοκρατική επιλογή του κ. Στουρνάρα  ενός  πιο μετριοπαθή  οικονομολόγου που όμως διατηρεί καλές επαφές με πολιτικούς και τεχνοκράτες  στην Ευρώπη  χαρακτηριστικό είναι το γεγονός της γνωριμίας του με τον Φ.Ολαντ προ ετών στην  Σύρο. 
m.jpgΠρόκειται δηλαδή για  αλλαγή όχι μόνο προσώπων αλλά  αλλαγή ουσίας καθώς το  οικονομικό πλάνο παράλληλα στρέφεται σε πιο μετριοπαθείς τάσεις....
  Στην συνέχεια  η επιλογή  του κ. Βρούτση,για  υπουργό εργασίας, ενός στελέχους βγαλμένο κυριολεκτικά  από σπλάχνα της ΝΔ  από την εποχή ακόμη που είχε δράση στην ΟΝΝΕΔ. Κάπου εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε ότι  επικεφαλής του τομέα εργασίας προεκλογικά ήταν ο Αχαιός κ.Νικολόπουλος , ένας εκ των  αποκαλούμενων λοχαγών της ΝΔ με  20ετη κοινοβουλευτική παρουσία που ανέλαβε το πολλών  υποχρεώσεων  χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού εργασίας και παραιτήθηκε. Τι είδε και παραιτήθηκε ο κ. Νικολόπουλος;
  Όπως δήλωσε είδε μια  διάθεση συγκατάβασης σε  μέτρα που θα  φέρουν πραγματικά εργασιακό μεσαίωνα και απροθυμία επαναδιαπραγμάτευσης. Κάτι το  οποίο μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης πίστευε και προεκλογικά όμως!
 Όλα  αυτά  σ' ένα μόνο συμπέρασμα  οδηγούν ότι έρχονται δυσκολότερες μέρες και δυστυχώς η κυβέρνηση βρίσκεται σε  τρικυμία καθώς η  ξαφνική αλλαγή πολιτικής πλεύσης  θα  οδηγήσει  την χώρα  άμεσα σε  δύσκολα  μονοπάτια και οικονομικά αλλά και διπλωματικά!