Απιστευτο! Ο Δημος Πατρεων θελει να βαλει οριστικο λουκετο σε καφετεριες των Ψηλαλωνιων


   
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πέντε ιδιοκτήτες γνωστών καφέ των Ψηλαλωνίων, όταν χθες έλαβαν στα χέρια τους ειδοποιητήριο από τον Δήμο Πατρέων, με το οποίο τους ανακοίνωνε ότι θα βάλει λουκέτο στα μαγαζιά τους. Πρόκειται για τα καταστήματα Orient Express, El Mundo, Queen, Glamour και Mona Lisa.
Ως αιτία της απόφασης ο Δήμος επικαλείται τις πολεοδομικές παραβάσεις οι οποίες είχαν διαπιστωθεί από την Πολεοδομία, στα πεζοδρόμια έξω από τα καταστήματά τους, για την προστασία κυρίως των καπνιζόντων.
Μιλώντας στο thebest.gr καταστηματάρχες που έλαβαν τον ειδοποιητήριο, εκφράζουν την απορία τους για τη στάση του Δήμου Πατρέων, τονίζοντας πως οι συγκεκριμένες κατασκευές όχι μόνο έχουν αφαιρεθεί άλλα, έχουν επιβληθεί και τα σχετικά πρόστιμα – από 10.000 έως 75.000 ευρώ - τα οποία έχουν ξεκινήσει να πληρώνουν.
Κατά συνέπεια, δηλώνουν πως δεν κατανοούν τη σκοπιμότητα της απόφασης, όταν μάλιστα, το θέμα έχει λήξει.
Οι καταστηματάρχες στο έγγραφο που έλαβαν από το Τμήμα Αδειών Καταστημάτων και Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου, πληροφορούνται ότι η Υπηρεσία θα εισηγηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων την ανάκληση της άδειας των συγκεκριμένων καταστημάτων, εξ’ αιτίας των πολεοδομικών παραβάσεων.
Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες καλούνται να καταθέσουν εγγράφως προς την Υπηρεσία τις απόψεις – αντιρρήσεις τους, κάτι το οποίο θα πράξουν μέσω των δικηγόρων τους, καθώς δεν πρόκειται, όπως δηλώνουν, να αφήσουν το θέμα και θα κινηθούν εάν χρειαστεί και μέσω της νομικής οδού.