ΣΑΜΑΡΑΣ : ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΜΜΟΝΩΝ


Στην 38η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας έχουμε για πρώτη φορά τρικομματική κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας και πρόγραμμα πιο θαρραλέο από οποιαδήποτε μονοκομματική κυβέρνηση στο παρελθόν. Ο πρωθυπουργός μιλάει... 
τώρα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, την ημέρα της επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974.
Ο Αντώνης Σαμαράς στην έναρξη της ομιλίας του τόνισε ότι την επομένη της 17ης Ιουνίου, κατέστη δυνατόν να συγκροτηθεί τρικομματική κυβέρνηση μακράς πνοής για πρώτη φορά, με προγραμματική σύμφωνία σε βάθος τετραετίας επίσης για πρώτη φορά.
Στο κοινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται πιο θαρραλέες πολιτικές από ό,τι σε οποιαδήποτε μονοκομματική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, για τις αποκρατικοποιήσεις, τις διαρθρωτικές αλλαγές, την μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος, την ΑΟΖ και την αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου, την ασφάλεια των πολιτών και την λαθρομετανάστευση, είπε ο κ.Σαμαράς.
Τελείωσε μία ιστορική περίοδος δισταγμών, εμμονών, αγκυλώσεων, με παρωχημένα στερεότυπα. Στην επέτειο των 38 ετών της Μεταπολίτευσης «κρατάμε ως κόρην οφθαλμού« τις δημοκρατικές κατακτήσεις του ιδρυτή μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, προσέθεσε.