Ντοιλ :«Ντρεπομαι για το ΔΝΤ»


Μια παραίτηση που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία ήταν αυτή του Πήτερ Ντόιλ στέλεχος του ΔΝΤ.
Ο ίδιος σε επιστολή του προς τους ανωτέρους του έκανε λόγο για «διαβρωμένη ηγεσία » αφήνοντας αιχμές για την Christine Lagarde αλλά και το επιτελείο της.

Ο Ντόιλ  ήταν στέλεχος του οργανισμού και σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Τμήματος που επιμελείται τα μνημόνια του ευρωπαϊκού νότου (συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας).

Στην επιστολή παραίτησης του «άδειασε» τους πάντες και κατηγόρησε το ΔΝΤ για «αποτυχία πρώτης γραμμής» σε ότι αφορά την καθυστέρησή του στην αντιμετώπιση του παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Στο ίδιο κείμενο αναφερόμενος προς το ΔΝΤ – το περιεχόμενο του το οποίου διέρρευσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN- υποστηρίζει επίσης πως αισθάνεται ντροπή που εργάστηκε εκεί.
Ο Ντόιλ εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους έπειτα από 20 χρόνια σκληρής δουλειάς, όπως επισημαίνει, δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στο πόστο του.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα , ο Ντόιλ κάνει λόγο για «ανικανότητα» , «αποτυχία» αλλά και «καταστροφικούς διορισμούς σε ότι αφορά την διεύθυνση του ΔΝΤ , τα τελευταία δέκα χρόνια.