ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!Ζούμε τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση, που έχει περάσει η μετεπαναστατική Ελλάδα. Ποτέ άλλοτε δεν έχει βιώσει ο ελληνικός λαός τέτοια μέτρα σε περίοδο ειρήνης.  Η κρίση δημιουργήθηκε από τις επιλογές και τις προτιμήσεις των γονιών μας. Αυτό δεν μας δίνει όμως τη δικαιολογία της αδιαφορίας και της απαξίωσης των πάντων.

Γεννά η κρίση ευκαιρίες; Ασφαλώς και γεννά. Είμαστε μάλιστα, προ των πυλών μίας από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, που θα μπορούσαμε να έχουμε στη φοιτητική μας ζωή. Αυτή, της μεταφοράς του τμήματος της Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αιγίου στο ΑΤΕΙ Πατρών. Χωρίς αμφιβολία η μεταφορά θα ενισχύσει τόσο την ποιότητα των σπουδών μας, όσο και την ίδια τη φοιτητική μας ζωή.  Ας δούμε μερικούς από τους λόγους που συντρέχουν στη μεταφορά του τμήματος Φυσικοθεραπείας.


  • Εγκαταστάσεις: Στην περίπτωση που μεταφερθούμε στο χώρο του ΑΤΕΙ Πατρών(έκτασης 54.000 τμ) υπάρχει ήδη χώρος για τη φιλοξενία μας. και μάλιστα θα συναντήσουμε και τα μηχανήματα των εργαστηρίων της νοσηλευτικής. Στην περίπτωση που θα μεταφερθούμε στο χώρο της Ιατρικής του ΑΕΙ Πατρών θα συναντήσουμε τα εργαστήρια της Ιατρικής καθώς και σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων θα απέχει από μας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Και στις δύο προαναφερθέντες περιπτώσεις η μεταφορά των εργαστηριακών μας εξοπλισμών δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη.
  • Αξιολόγηση: Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι ένα Ίδρυμα αξιολογείται με βάση τις έρευνες και δημοσιεύσεις των καθηγητών σε επιστημονικά περιοδικά καθώς και από τα κριτήρια που πληρεί το διδακτικό προσωπικό του. Έχοντας μόλις 4 μέλη Δ.Ε.Π κατανοούμε ότι δεν μπορεί το ΑΤΕΙ μας να δεχτεί υψηλή αξιολόγηση. Επίσης στην περίπτωση μεταφοράς μας στην Πάτρα θα έχουμε καθηγητές τόσο καθηγητές από τα μέλη ΔΕΠ της Νοσηλευτικής αλλά και από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές της Ιατρικής.
  • Οικονομικό: Κατανοούμε ασφαλώς ότι για ένα σπουδαστή που κατοικεί στην πόλη του Αιγίου αποτελεί οικονομική αιμορραγία η μεταφορά του στην Πάτρα με ΚΤΕΛ(5,40 συνολικό κόστος μεταφοράς από και προς το Αίγιο) για την παρακολούθηση των κλινικών του(Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, Κιβωτός της Αγάπης) σε αυτά τα έξοδα στην περίπτωση του Νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέα και της Κιβωτού της Αγάπης δεν συνυπολογίζονται τα έξοδα μετακίνησης μέσα στην πόλη των Πατρών. Επίσης με μία πρόχειρη εκτίμηση οι τιμές των ακινήτων είναι αισθητά πιο μειωμένες από το Αίγιο λόγω της μεγάλης ζήτησης από φοιτητές άρα και του μεγάλου ανταγωνισμού.


Γνωρίζω, ότι πολλοί προσπάθησαν να σας πείσουν για το αντίθετο. Με τραγελαφικά επιχειρήματα προσπάθησαν να σας πείσουν ότι είναι προτιμότερο να έχουμε ένα ΑΤΕΙ-συνοικιακό φροντιστήριο παρά ένα ΑΤΕΙ στη θέση που του αξίζει. Στο βωμό της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων ή της μηδενιστικής αντίληψης «όχι σε όλα» προτιμούν τη στασιμότητα από την αναβάθμιση, τον πρωτογονισμό από την πρόοδο.

Αιτούμαστε από τον Υπουργό την μεταφορά του τμήματος Φυσικοθεραπείας στο ΑΤΕΙ Πατρών.

Ήρθε η ώρα για μας. Ήρθε η ώρα να κόψουμε τους δεσμούς μας με την αδιαφορία και την απάθεια. Αποφασίζουμε εμείς για εμάς… Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας… Πετάμε τον μανδύα της αδιαφορίας… Μην αναρωτιέστε τι μπορεί να κάνουν οι άλλοι για το ΑΤΕΙ σας αλλά τι μπορείτε εσείς να κάνετε για το ΑΤΕΙ σας… Αλλάζουμε εμείς και αλλάζουμε τα πάντα. Είστε έτοιμοι για την αλλαγή;

Κωνσταντίνος Μαρκέτος

2 σχόλια:

1ον ας διαγραψουμε λιγο κανενα κομεντ.
2ον το ξαναλεω.μπορει για εσενα το σχ αθηνα να σημαινει οτι φευγεις απο το χωριο και πας στην πολη αλλα για μενα σημαινει παραταω τις σπουδες μου.
3ον και α και ου και δαπ νδφκ. στηριξε λιγο το σχ αθηνα παρεα με το νταβλουρο. κανε λιγο μπεε ειπαμε
Υ.Γ. : γιατι εσβησες το δαπ απο κατω????

Τελικα ποια ειναι η θεση της Δαπ? Υπερ ή κατα του σχεδιου Αθηνα? Τοσο καιρο κοροιδευατε το κοσμο και το παιζατε κατα του σχεδιου για λιγα παραπανω ψηφουλακια στις εκλογες. Αυτοι ειστε ομως, γιατι συνεχιζετε να κουβαλατε πανω σας τη βρωμα και τη σαπιλα της πιο ξετυλισμενης παραταξης που εχει υπαρξει, της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ.