Ιακωβάκης για... βάθρο Απόψε στις 21.10 (ώρα Ελλάδος) ο πρωταθλητής από τα Λεχαινά καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του

Στις 21.10 ώρα Ελλάδας ο Περικλής Ιακωβάκης καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του στα 400μ εμπόδια από το 2006 στο Γκέτεμποργκ. Στα προκριματικά έκανε μια πολύ καλή κούρσα και τερμάτισε σε 49.49, επίδοση που είναι η καλύτερη φετινή του, αλλά στα ημιτελικά επηρεασμένος από μια ίωση που έχει προσβάλει αρκετά μέλη της ελληνικής αποστολής, τερμάτισε σε 50.33 νιώθοντας εξαντλημένος από την προσπάθεια.
Αντίπαλοί του θα είναι οι Γιόσεφ Πρόκοπ (Τσεχία), Ντέιβιντ Γκριν (Βρετανία), Αλεξάντρ Ντερεβιάγκιν (Ρωσία), Ρις Γουίλιαμς (Βρετανία), Στάνισλαβ Μελνίκοφ (Ουκρανία), Ενί Κεσί (Γαλλίας) και Φαντίλ Μπελαμπούς (Γαλλία).Το βράδυ η «μάχη» της ΠέρραΜια ώρα νωρίτερα αρχίζει ο τελικός του τριπλούν γυναικών με τη συμμετοχή της Αθανασίας Πέρρα, η οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θέλει ένα νέο ατομικό ρεκόρ (έχει 14.62μ) με μια επίδοση στα 14.65μ με 14.70μ για να βρεθεί μέσα στα μετάλλια και να φθάσει στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της. Σπουδαιότερες αντίπαλοί της είναι η Ρωσίδα Ναντέζντα Αλέκινα, η Ουκρανή Ολγα Σαλαντούχα, η Σλοβάκα Ντάνα Βελντάκοβα και η Ρουμάνα Αντελίνα Γκαβρίλα, ενώ θα συμμετάσχουν ακόμη οι Πατρίτσια Μαμόνα (Πορτογαλία), Αλσου Μουρτάζινα (Ρωσία), Σνεζάνα Ρόντιτς (Σλοβενία), Μαλγκορζάτα Τριμπάνσκα (Πολωνία), Σιμόνα Λα Μάντια (Ιταλία), Σβετλάνα Μπολσάκοβα (Βέλγιο), Ναταλία Βλάτκινα (Λευκορωσία).