Ο Μαρατος δεν κατεβαινει για Δημαρχος Πατρεων

Τέλος στο σενάριο που τον θέλει υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ βάζει ο γνωστός δικηγόρος της Πάτρας και ιστορικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, Γιάννης Μαράτος. Με μια δήλωση, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η σεμνότητα, ο κ. Γιάννης Μαράτος κλείνει την πόρτα σε πιθανή υποψηφιότητά του, παρότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ενδεχόμενο αυτό.
Μάλιστα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τόσο ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων κ. Τσούρας, όσο και στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου, αλλά ακόμα και η σύζυγος του πρωθυπουργού Άντα Παπανδρέου, είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, συζητώντας για την πιθανή υποψηφιότητα του Γιάννη Μαράτου, την οποία έβλεπαν ως "εξαιρετική λύση".

Η δήλωση που έκανε σήμερα το πρωί ο κ. Μαράτος έχει ως εξής:
"Καίτοι επανειλλημένα έχω δηλώσει ότι ούτε με ενδιέφερε, ούτε με ενδιαφέρει το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς μου ως διεκδικητή της Δημαρχίας Πατρών, εντούτοις εξακολουθεί να ανακυκλώνεται τ’ όνομά μου και γι αυτό είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω για μία ακόμα φορά τη άρνησή μου.
Άλλωστε ούτε οι προτεραιότητές μου, ούτε οι υφιστάμενες προϋποθέσεις και πολύ περισσότερο η σοβαρότητα μίας τέτοιας απόφασης και η αυτογνωσία που πρέπει να διακατέχει τον καθένα, σε σχέση με το ειδικό βάρος που απαιτείται, όταν αναλαμβάνει ένα τέτοιο καθήκον, δεν μου επιτρέπουν κάν, μία τέτοια σκέψη.
Επιπλέον, δεν είμαι διαθέσιμος ούτε για "αντι-μέτωπα" σε μία εποχή που η Πάτρα έχει την ανάγκη και την στήριξη όλης της κοινωνίας.
Ευχαριστώ αυτούς που εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, αλλά ένα τέτοιο εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο για το δικό μου "γνώθι" και τις δυνατότητες που αυτό απαιτεί".