Τα πρακτικά της ντροπής για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική

Διαβάστε και φρίξτε για να καταλάβετε το μέγεθος του κομματικού νεποτισμού του ΠΑΣΟΚ και την κατευθυνόμενη Εξεταστική για τα δομημένα ομόλογα από την οποία αποχώρησε χθες η Ν.Δ. επειδή ο πρόεδρος της Εξεταστικής Ντ. Ρόβλιας και ο επίσης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Παπαχρήστος επιτέθηκαν κατά ενός μάρτυρα - υπηρεσιακού στελέχους του Γενικού Λογιστηρίου. Πρόκειται για τον μάρτυρα Χρ. Ντζιούνη. Τα πρακτικά της επίμαχης διαμάχης είναι τα εξής :
«KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ποιος σας είπε ότι η ανταλλαγή των επιτοκίων ήταν επωφελής για το ελληνικό δημόσιο; Ποιος το είπε σε εσάς; Το ελέγξατε μόνος σας ή σας το είπαν άλλοι;ΜΑΡΤΥΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΖΙΟΥΝΗΣ): Υπάρχει μία σύμβαση.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Του κ. Ρομπόλη του το είπαν άλλοι των οποίων το όνομα δεν γνωρίζουμε, κύριε Πρόεδρε.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Παρακαλώ, κύριε Νικολόπουλε, μην διακόπτετε.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΄Ελεος, έλεος.ΜΑΡΤΥΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΖΙΟΥΝΗΣ): Δεν είχα λόγο εγώ να το λέω, δεν είχα καμία θέση εκεί. Στην συνέχεια όταν έγινα γενικός διευθυντής και ερώτησα μου απέδειξαν οι συνάδελφοι πως αυτή ήταν μία επωφελής διαδικασία.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Πώς σας το απέδειξαν δηλαδή; Με λόγια; Το συνέκριναν με κάτι άλλο;ΜΑΡΤΥΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΖΙΟΥΝΗΣ): Με λόγια.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε μάρτυς, σας είπα από την αρχή πως η κατάθεσή σας έχει το στοιχείο της αντικειμενικότητας, όταν, λοιπόν, κάτι εσείς δεν το γνωρίζετε, θα πείτε πως μου το είπαν αυτοί που εξέδωσαν το ομόλογο.ΜΑΡΤΥΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΖΙΟΥΝΗΣ): Νομίζω από την αρχή το ανέφερα πως εκείνη την περίοδο εγώ δεν είχα καμία σχέση με την διεύθυνση. Ο,τι, λοιπόν, έμαθα το έμαθα μετά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Προσέξτε διότι από το swap βγήκαν πολλά λεφτά. ΄Εχετε προσωπική άποψη εάν το swap ήταν τελικά επωφελές; Εάν η ανταλλαγή επιτοκίων ήταν επωφελής για το ελληνικό δημόσιο; ΄Εχετε προσωπική άποψη;ΜΑΡΤΥΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΖΙΟΥΝΗΣ): Όχι.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Τίποτα άλλο. Παρακαλώ, κυρία Νικολαϊδου.ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, έχω να κάνω ερώτηση. Με την κατάθεσή του θα πάει στον Υπουργό Οικονομικών και θα τον ρωτάω εάν ο μάρτυς....ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κυρία Νικολαϊδου.ΒΑΡΒΑΡΑ (ΒΕΡΑ) ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, δεν θέλω να ξεκινησω.....ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, επιτρέπεται αυτό; Με συγχωρείτε. Θα κάνει ερώτηση είπε ο συνάδελφος και θα ρωτάει τον Υπουργό εάν καλώς είναι γενικός διευθυντής ο μάρτυρας και αυτό δεν λέγεται τρομοκράτηση;

Εγώ, κύριε Πρόεδρε, αποχωρώ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κυρία Νικολαϊδου ...ΒΑΡΒΑΡΑ (ΒΕΡΑ) ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, δεν ξέρω ....ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, δεν θα τον ανακαλέσετε;

Επιτρέπεται να λέει Βουλευτής έτσι σε μάρτυρα;ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Εγώ είχα δώσει τον λόγο στην κ.Νικολαίδου.

΄Οσοι μιλάτε εκτός σειράς, δεν γράφονται στα πρακτικά, όχι βέβαια. Δεν γράφονται στα πρακτικά, όσοι μιλάτε εκτός σειράς, διότι δεν θα τελειώσουμε ποτέ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Είναι νομικός και τον ρώτησα για το SHULOSHEIN που διαχειρίζεται η υπηρεσία του και δήθεν αγνοούσε ένα πράγμα που ξέρουν και οι πέτρες.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούστε την μομφή, κύριε Πρόεδρε.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κυρία Νικολαϊδου.ΒΑΡΒΑΡΑ (ΒΕΡΑ) ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, στην Αίθουσα δεν βρίσκεται μόνον το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Ν.Δ.. Δεν μπορεί, λοιπόν, να υπάρχει άλλη διαδικασία για τα δύο μεγάλα κόμματα και άλλη για τους υπόλοιπους. Ειλικρινά με την στάση σας φαίνεται πως δεν μας υπολογίζετε.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΄Ακου δεν το άκουσε. Μπράβο, κύριε Πρόεδρε, δεν το περίμενα από εσάς. Ούτε στον Μεσαίωνα δεν γίνονταν αυτά. Γυρίσαμε στην εποχή των πρασινοφρουρών τώρα.ΒΑΡΒΑΡΑ (ΒΕΡΑ) ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ:Δεν μπορεί να παίρνει κάποιος τον λόγο να μιλάει δεύτερη και τρίτη φορά και κάποιοι άλλοι να περιμένουν για να μιλήσουν.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γυρίσαμε στην εποχή των πρασινοφρουρών. ΄Ακου να δεις. ΄Αντε να έρθει μάρτυρας να καταθέσει.

(Στο σημείο αυτό αποχωρεί δυσανασχετώντας από την Αίθουσα ο κ. Νικόλαος Νικολόπουλος).