Τα νεα των πρασινων

Μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στόπερ καταβάλει ο Παναθηναϊκός. Τις τελευταίες τρεις ημέρες ο Δημήτρης Γόντικας έχει επικεντρωθεί στις περιπτώσεις τον Βιλιάμ Γκαλάς και Κρις και επιτέλους φαίνεται μια ηλιαχτίδα φωτός στην υπόθεση του δεύτερου...

Ο Βραζιλιάνος στόπερ είχε εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό στις απευθείας τηλεφωνικές συζητήσεις που είχε με τον κ. Γόντικα και πλέον φαίνεται πως πείστηκε οριστικά πως αυτή είναι η καλύτερη κίνηση για τον ίδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του Κρις συμφώνησε σε όλα με τον Παναθηναϊκό για τριετές συμβόλαιο με τις απολαβές του 33χρονου στόπερ να φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο συν φυσικά τα μπόνους κατάκτησης στόχων και συμμετοχών.
Το μόνο που απομένει πλέον για να ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή είναι να βρει ο ίδιος ο Κρις λύση με τη διοίκηση της Λιόν. Να μείνει δηλαδή ελεύθερος, ώστε να μην χρειαστεί ο Παναθηναϊκός να καταβάλει κάποιο ποσό στον γαλλικό σύλλογο και να επιβαρυνθεί περαιτέρω.
Νέα πρόταση σε Γκαλάς
Σε «μάχη» για γερά νεύρα εξελίσσονται την ίδια ώρα οι διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με την πλευρά του Βιλιάμ Γκαλάς. Ο Δημήτρης Γόντικας βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον μάνατζερ του Γάλλου στόπερ Πιέρ Φρελό και προσπαθεί με συνεχείς διαπραγματεύσεις να βρει την άκρη και να φτάσει σε συμφωνία με τον 33χρονο που έχει μείνει ελεύθερος από την Άρσεναλ.
Ωστόσο, μέχρι τώρα η πλευρά του ποδοσφαιριστή παρουσιάζεται αμετακίνητη στις απαιτήσεις της και παρότι μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα τις έριξε από τα 2,5 εκατ. ευρώ στα 2, πλέον δεν φαίνεται διατεθειμένη να πέσει άλλο.
Στο «τριφύλλι» χθες έκαναν νέα πρόταση που είναι πάνω από το όριο που είχαν θέσει, προτείνοντας διετές συμβόλαιο με απολαβές που ξεπερνούν κατά λίγο τα 1,6 εκατ. ευρώ το χρόνο. Πλέον διαμήνυσαν στους Γάλλους πως αυτή είναι η τελική προσφορά του Παναθηναϊκού και πως περιμένουν την τελική απάντηση του Γκαλάς. Αν ο 33χρονος δεν αποφασίσει να πέσει αισθητά, τότε πολύ δύσκολα θα πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή.
Υπογράφει ο Ιωαννίδης
Ελεύθερος, όπως αναμενόταν έμεινε ο Γιώργος Ιωαννίδης από τον Ηρακλή και την Πέμπτη θα σφραγίσει τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό. Ο 22χρονος αριστερός μπακ πήρε το αεροπλάνο και ήρθε στην Αθήνα την Τετάρτη για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.
Το πρωί της Πέμπτης θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία θα κατευθυνθεί προς τα γραφεία της ΠΑΕ ώστε να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Αν προλάβει θα πετάξει το βράδυ μαζί με τον Ντάνι Φερνάντες για Αυστρία, ώστε να ενσωματωθούν στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού, ειδάλλως θα φύγει αύριο το πρωί.