Επιστροφή στις - αβερωφικές - ρίζες

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ένα όνομα: Καραχάλιος Διονύσιος . Στο εξής θα τον βρίσκουμε πολύ συχνά μπροστά μας. Δικηγόρος στο επάγγελμα, παλαιός νομάρχης Ροδόπης, επί Μητσοτάκη. Σήμερα όμως βέρος σαμαρικός- είναι κι αυτό ένα από τα αξιοπρόσεκτα που τον συνοδεύουν.
Μέλος του «Δικτύου 21» και τόσο πολύ απαραίτητος στη νέα Ν.Δ., ώστε του έφτιαξαν ειδικό μαγαζί. Τη νεοσυσταθείσα Γραμματεία Σχέσεων Κόμματος- Κοινωνίας, που εδρεύει στο ισόγειο της Ρηγίλλης.Οι «φίλοι του Αντώνη»

ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ που στη Ν.Δ. αναζητούν ιδεολογική ταυτότητα, ο εν λόγω γραμματέας ένιωσε την ανάγκη να συμβάλει αυτοπροσώπως. Οι «Φίλοι του Αντώνη Σαμαρά» ανάρτησαν σε ένα μπλογκ κείμενό του. Στο οποίο σπεύδει να προειδοποιήσει ότι «έχουν ενταθεί οι επιθέσεις κατά των αποκαλούμενων σκληρών δεξιών της Ν.Δ. που φέρονται ακόμη και να παροπλίζονται». Αλλά δεν θα τους περάσει. Το αντίθετο θα συμβεί, προαναγγέλλει ο σύντροφος- θου Κύριε- γραμματέας. Διότι, όπως λέει, «ο ηγέτης της Ν.Δ. δεν διστάζει να υπενθυμίζει ότι τα συμπλέγματα ενοχής που χρόνια καλλιεργούνταν σε βάρος της παράταξής μας εξαιτίας της ιδεολογικής τρομοκρατίας των ψευτοπροοδευτικών και τα οποία μας οδήγησαν σε ιδεολογικό αφοπλισμό, έχουν τελειώσει».«Ιδεαλιστές»

Ο ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ αναλαμβάνει να γίνει ο ίδιος προσωπικό παράδειγμα περί αυτού. Και διακηρύσσει στεντορείως «Οι Μαρξιστές παρ΄ ότι υλιστές υπερασπίζονται με αφοσίωση την ιδεολογία τους. Για μας το να είσαι ιδεαλιστής είναι Αρετή. Κι όμως! Εμείς εγκαταλείψαμε για χρόνια την Ιδεολογία μας»... Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα... Το κείμενο υπογραμμίζει και κάτι πιο φοβερό και τρομερό. «Μια από τις συνέπειες της κυριαρχίας των αριστερόστροφων ιδεών ήταν η υποβάθμιση του εθνικού συμφέροντος από εκείνους που θεώρησαν τον πατριωτισμό δήθεν ιδεολογική ακρότητα». Τι λες βρε παιδί μου... Από εκεί που βρίσκεται ο μακαρίτης ο Ευάγγελος Αβέρωφ, πολύ θα κολακεύεται που στη σημερινή Ν.Δ. οι επίγονοί του μεταλαμπαδεύουν τις ιδέες του.