Η "Ζωη" της Ελλαδας απο τα Λεχαινά

Πριν από περίπου τρία χρόνια, έπιασε για πρώτη φορά στα χέρια της τόξο και ξεκίνησε να προπονείται. Η κλίση και το ταλέντο της φάνηκαν από τις πρώτες κιόλας μέρες και έτσι, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, βρέθηκε στην Εθνική Ομάδα Τοξοβολίας.

Δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τρία Πανευρωπαϊκά, καθώς και 18 φορές στο βάθρο του νικητή είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός για την 17χρονη μαθήτρια από τα Λεχαινά Ζωή Παρασκευοπούλου, αθλήτρια του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Στρουσίου Ανδραβίδας.
Αυτό που λείπει από τη «συλλογή» της, είναι ένα Ολυμπιακό Μετάλλιο, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει στην Ολυμπιάδα Νέων που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 26 Αυγούστου στη Σιγκαπούρη.
«Ο δρόμος μέχρι εδώ ήταν αρκετά δύσκολος» λέει στην εφ. «Πατρίς» η 17χρονη Ζωή και συνεχίζει: «Προσπαθώ να μοιράσω το χρόνο μου στις προπονήσεις, στο σχολείο και να βρω και λίγο ελεύθερο χρόνο».
Η μικρή πρωταθλήτρια κέρδισε το «εισιτήριο» για την Ολυμπιάδα των νέων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γιούτα, στην Αμερική, όπου συγκέντρωσε την βαθμολογία που χρειαζόταν για την μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, αθλητική οργάνωση της ζωής της. Και το σημαντικότερο στην επιτυχία αυτή, είναι ότι είναι η μοναδική τοξοβόλος που θα συμμετέχει στην Ελληνική αποστολή!
«Δεν έχει αλλάξει τίποτα»
Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ζωή Παρασκευοπούλου έχει ανέβει 18 φορές στο βάθρο των νικητών είτε στο πρώτο, είτε στο δεύτερο σκαλοπάτι, με την ζυγαριά να «κλείνει» πιο πολύ στο πρώτο!
Έχει συμμετάσχει σε 2 Παγκόσμια και 3 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, είναι Κυπελλούχος Ελλάδας και Ευρώπης στην κατηγορία των νεανίδων και ο στόχος της, είναι η κατάκτηση ενός Ολυμπιακού Μεταλλίου στους αγώνες των ενηλίκων το 2012.
Παρόλα αυτά, στην προσωπική της ζωή δεν έχει αλλάξει τίποτα. Προσπαθεί όσο μπορεί να είναι καλή μαθήτρια, έχει τους φίλους και τις φίλες της και όσο μπορεί, στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο της, περνά καλά.
Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει αλλάξει κάτι. Είμαι όπως ήμουν πάντα. Υπάρχουν κάποιοι συμμαθητές μου στο σχολείο που έρχονται και μου λένε ότι είναι περήφανοι και χαρούμενοι που έχουν για συμμαθήτρια μια πρωταθλήτρια, αλλά τίποτα παραπάνω.
Προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι καλή μαθήτρια, οι καθηγητές μου δείχνουν μεγάλη κατανόηση και με βοηθούν αρκετά και δεν έχω κανένα παράπονο. Επειδή οι αγώνες έπεσαν μαζί με τις εξετάσεις του σχολείου έδωσα τα μαθήματα μετά, ενώ μου παραχώρησαν και μία αίθουσα στο σχολείο για να προπονούμαι».
Παράλληλα, αναφερόμενη στους δύο μεγάλους στόχους της, η Ζωή Παρασκευοπούλου είπε: «Στόχος μου είναι η Γυμναστική Ακαδημία και ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 σαν ενήλικη πλέον».
Στο «πλευρό» της Ζωής…
Από το «πλευρό» της 17χρονης Ζωής δεν λείπει στιγμή ο πατέρας της και προπονητής της κ. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, αλλά ούτε και ο Αθλητικός Γυμναστικός Όμιλος του Στρουσίου. Στην προετοιμασία μάλιστα της Ζωής για την Ολυμπιάδα των Νέων, οι δήμοι Ανδραβίδας και Λεχαινών δέχθηκαν να βοηθήσουν τη νεαρή αθλήτρια με τη μορφή της χορηγίας, ενώ για βοήθεια, έχει δεσμευτεί και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η 17χρονη Ζωή δεν είναι το μοναδικό ταλέντο της οικογένειας στην τοξοβολία, καθώς, στην 4η θέση του Πρωταθλήματος Ελλάδας ακολουθεί ο 13χρονος αδελφός της Γιάννης.
Από όλους εμάς, καλή επιτυχία, και με το Ολυμπιακό Μετάλλιο στο λαιμό η επιστροφή από τη Σιγκαπούρη!