ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Σύμφωνα με πληροροφίες με βάση εγκύκλιο που έφτασε πριν από λίγο στις κατά τόπους οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη υποψηφίων στους Δήμους. Στις προκριματικές εκλογές ψηφίζουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του κάθε Δήμου και όχι μόνο τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
Οι προκριματικές εκλογές θα διεξαχθούν στους Δήμους στις ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται από την Επιτροπή Αναδειξης Υποψηφίων.
Όλες οι υποψηφιότητες υποβάλλονται εγγράφως έως και 5 ημέρες μετά την ανακοίνωση των προκριματικών εκλογών. Υποψήφιοι μπορεί να είναι όσοι έχουν ήδη υποβάλλει υποψηφιότητα και έχουν συμμετάσχει στις μέχρι τώρα διαδικασίες αξιολόγησης. Η τελική απόφαση για την ανακήρυξη υποψηφίων γίνεται από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων.
Η διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών γίνεται από δημοτική εφορευτική επιτροπή, η οποία συγκροτείται σε σώμα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή. Η επιτροπή αυτή αποτελείται από 5 έως 9 μέλη της αντίστοιχης δημοτικής οργάνωσης και 1 μέλος της Νοαρχιακής Επιτροπής το οποίο ορίζεται και Πρόεδρος της δημοτικής εφορευτικής επιτροπής.
Την εγκύκλιο υπογράφουν ο Σωκράτης Ξυνίδης και ο Θανάσης Τσούρας.
Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαϊας κ. Παναγιώτη Αλεξόπουλο ο οποίος επιβεβαίωσε την πληροφορία, αλλά τόνισε ότι δεν έχει διευκρινιστεί για ποιούς Δήμους πρόκειται και βεβαίως αν θα ισχύσουν οι προκριματικές και για τον Δήμο Πατρέων.