Σ. Ξυνίδης: Στόχος η επιστροφή στην πολιτικήΜε την ομιλία του απερχόμενου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη, ξεκίνησαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, τα μέλη του οποίου αναμένεται να εκλέξουν τον νέο γραμματέα.

Στην ομιλία του ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι «όλοι είναι αναγκαίοι στις θέσεις που το Κίνημα έχει ανάγκη και που ο πρόεδρος ορίζει», προσθέτοντας πως τον τελευταίο χρόνο το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να εξασφαλίσει την μετάβαση στην κυβέρνηση.

«Η πορεία προς την πτώχευση, το Μνημόνιο σε σχέση με την μεταβατικότητα στο κόμμα» σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν παράγοντες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο της σταθερότητα του κόμματος, ενώ πρόσθεσε ότι «στο ΠΑΣΟΚ έχουν εκφραστεί τρεις γενιές. Της Εθνικής Αντίστασης, του ανένδοτου και του Πολυτεχνείου. Σήμερα επιβάλλεται να εκφραστεί και μια τέταρτη γενιά. Αυτή που έχει συνθλιβεί και καλείται να πληρώσει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος».

Σημείωσε ακόμη ότι στόχος πρέπει να είναι η επιστροφή στην πολιτική και όχι η επικυριαρχία της επικοινωνίας, με την ενεργοποίηση των πολιτών στο διάλογο και τη συμμετοχή στην πολιτική. «Το ΠΑΣΟΚ δεν το θέλουμε στρατό, αλλά είναι ένα θερμοκήπιο προόδου», τόνισε και πρόσθεσε ότι το Κίνημα βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο ναι και ένα μεγάλο όχι.

«Στο ναι του ΠΑΣΟΚ της συμμετοχής, της προσφοράς και της αξιολόγησης. Και στο όχι στο ΠΑΣΟΚ της δήθεν καθαρότητας και της δημιουργικής γυμναστικής. Δεν αποδεχόμαστε το "δεν γίνεται", ξέρουμε πλέον ότι "γίνεται"», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «σήμερα πρέπει να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να εκλέξουμε το νέο γραμματέα, που θα ενισχύσει την οργανωτική δουλειά στο Κίνημα».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Ξυνίδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του κινήματος για την τιμή που του έκαναν με την εκλογή τους ως γραμματέα του Κινήματος.