Επιστολή Παπαμιμίκου σε Παπανδρέου για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ

Για χρήση φονικών αντικειμένων από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχολιάζοντας τα σημερινά επεισόδια στο ΑΠΘ. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, εκπλήσσοντας τους πάντες, έστειλε επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία απαριθμεί τα περιστατικά βίας στα ελληνικά πανεπιστήμια, στα οποία πρωταγωνιστεί η «πράσινη νεολαία».


Στην σχετική δήλωσή του, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, τονίζει: «Η ανασυγκρότηση της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης που επιχειρεί η κυβέρνηση του μνημονίου, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να επιβληθεί με τη χρήση φονικών αντικειμένων, εναντίον φοιτητών από τα μέλη της κυβερνητικής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το να καταδικάσουμε τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές, είναι το αυτονόητο και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, για να προστατεύσουμε την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών στα πανεπιστήμια.

Σε αυτούς, λοιπόν, που προσπαθούν να συκοφαντήσουν το φοιτητικό κίνημα, εμείς απαντάμε με τα δικά μας “δημοκρατικά” όπλα, τις ιδέες, τις προτάσεις και τους αγώνες μας. Καλούμε όλους τους νέους, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να συμπορευτούμε, ώστε να αποτελέσουμε την ελπίδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα. Προς αυτή την κατεύθυνση απέστειλα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου».

Στην επιστολή του, προς τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της «γαλάζιας νεολαίας», σημειώνει:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Σας αποστέλλω την επιστολή αυτή για να σας ενημερώσω για περιστατικά πρωτόγνωρης βίας για τα ελληνικά Πανεπιστήμια που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Στελέχη της Νεολαίας του κόμματός σας και της ΠΑΣΠ έχουν αποφασίσει να επιβάλουν το δικό τους «νόμο» προχωρώντας σε κινήσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και χαρακτηρίζονται από ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα:
§ 24 Σεπτεμβρίου 2009 - ΑΣΟΕΕ Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ επιτίθενται σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τραυματίζοντας 4 άτομα, τα οποία και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο.

§ 30 Οκτωβρίου 2009 - ΑΣΟΕΕ Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ επιτίθενται με τη συνοδεία «εξωπανεπιστημιακών», για δεύτερη φορά σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τραυματίζοντας 3 άτομα αυτή τη φορά τα οποία και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και κατέθεσε έγγραφη διαμαρτυρία σε εσάς προσωπικά, αλλά και στον τότε Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σ.Ξυνίδη προκειμένου να σταματήσουν τα περιστατικά βίας

§ 19 Μαΐου 2010 - Φοιτητικές Εκλογές Νομική Αθήνας Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ επιτίθενται με μανία σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 φοιτητές, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο.

§ 13 Σεπτεμβρίου 2010 - Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών - Κομοτηνή Επίθεση από μέλη της ΠΑΣΠ Κομοτηνής στον Υπεύθυνο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά. § 21 Σεπτεμβρίου 2010 - Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Αθήνας Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ επιτίθενται σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προκαλώντας εκτεταμένα επεισόδια.

§ 22 Σεπτεμβρίου 2010 - Θεσσαλονίκη - Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) Ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ της ΣΘΕ επιτέθηκε σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τη συνοδεία «εξωπανεπιστημιακών», ένας εκ των οποίων επιτέθηκε και τραυμάτισε στο κεφάλι με τη λαβή περιστρόφου όπλου μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει έρευνα.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, όπου οφείλουμε να αποτρέπουμε παρόμοιες συμπεριφορές αλλά και σε μια εποχή που η νεολαία πλήττεται από παντού λόγω των νέων οικονομικών μέτρων.

Κ. Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, Δυστυχώς, τα φαινόμενα αυτά πρέπει να σταματήσουν, ώστε να μην φτάσουμε σε σημείο να θρηνήσουμε ακόμα και θύματα στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Ίσως κάποιοι για τους δικούς τους λόγους να επιζητούν ακραίες εντάσεις με απώτερο στόχο να αποδυναμώσουν το φοιτητικό Κίνημα και να περιορίσουν προσεχώς τη δύναμη του, μέσα από κινήσεις που μόνο στόχο έχουν να το δυσφημίσουν.

Μήπως όμως, πίσω από τις πράξεις αυτές υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί που ωθούν τα στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ σε πράξεις βίας προκειμένου να δημιουργήσουν εσκεμμένες εντάσεις και να εδραιώσουν την προσωπική τους θέση; Άραγε το κόμμα σας δεν πρέπει επιτέλους να καταδικάσει δημοσίως τις βιαιότητες αυτές και να σταματήσει άμεσα το νοσηρό αυτό φαινόμενο; Διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αποδειχθεί και αυτό συνένοχο. Σε όλα αυτά ζητάμε τη δική σας παρέμβαση, προκειμένου να επέλθει η λογική και η σύνεση στα μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα στο χώρο των Πανεπιστημίων, σε μια δύσκολη περίοδο για το λαό και τη χώρα.Με εκτίμηση, Ανδρέας Παπαμιμίκος Πρόεδρος Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας»