Υπάρχει κανείς στο ΠΑΣΟΚ που δεν διόρισε;

Μια εκρηκτική συνέντευξη παραχωρεί στο Βήμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, δίνοντας συνέχεια στο θέμα που προέκυψε μεσοβδόμαδα αναφορικά με τη δήλωσή του για το «πού πήγαν τα λεφτά».


Όπως εξηγεί, «ορισμένοι δημοσιογράφοι, που υποτίθεται ότι μπορούν να διαμορφώσουν σύνθετο λόγο, δίνουν την εντύπωση ότι τα έκλεψαν οι πολιτικοί.

Αυτό είναι μια βλακεία όπως καταλαβαίνετε». Και διευκρινίζει ότι μερικές εκατοντάδες πολιτικοί δεν είναι δυνατόν «να φάνε ένα πλεόνασμα 7% το χρόνο επί του ΑΕΠ», υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε λόγω του μεγάλου βάρους του Δημοσίου στην καταβολή συντάξεων και μισθών, όπως και σε προσλήψεις.

Ο κ. Πάγκαλος αναγνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ παρά τη δημιουργία του ΑΣΕΠ δεν αντιστάθηκε στο αίτημα της κοινωνίας για διορισμούς και προσθέτει: «Δηλαδή υπάρχει κανείς στο ΠΑΣΟΚ που δεν διόρισε για κάποιους λόγους; Αν υπάρχει το σέβομαι και θα ήμουν ευτυχής αν κάποιος μου το απεδείκνυε».

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος επαναλαμβάνει ότι δεν έχει «καπελωθεί» από κανέναν και ότι έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τους δημοσίους υπαλλήλους στο Mega, όπου υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι δύο στους τρεις είναι άχρηστοι, έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ.

Στελέχη της βράζουν για αυτές τις απόψεις στις ιδιωτικές τους συζητήσεις και πιέζουν τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρο να βγει και να πάρει θέση...