Κατσικόπουλος: γιατί ονομάσαμε Ενωτική Κίνηση Πάτρας την παράταξή μας

Ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης Κατσικόπουλου Άκης Βαβαρούτας παρουσίασε σήμερα το όνομα και το έμβλημα της παράταξης. Η παρουσίαση έγινε στην Αγορά Αργύρη. Το όνομα, όπως είχε ήδη αποκαλύψει το enpatraos.blogspot.com είναι "Ενωτική Κίνηση Πάτρας" και έμβλημα είναι το δέντρο Ο κ. Βαβαρούτας εξήγησε γιατί επελέγη αυτή η ονομασία λέγοντας:


Ενωτική γιατί

Σηματοδοτεί:

Τη συγχώνευση των Δήμων που ενώνονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν το νέο μεγάλο Καλλικρατικό Δήμο της Πάτρας.

Την ενότητα του συνόλου των πολιτών οι οποίοι θα γίνουν συμμέτοχοι στη λήψη αποφάσεων που θα στοχεύουν στην λύση των προβλημάτων που τους απασχολούν.

Την ενότητα όλων των παραγωγικών, επιστημονικών και επιχειρηματικών δυνάμεων που έχουν κοινό όραμα και στόχο να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών που διαβιούν σε κάθε γωνιά του νέου διευρυμένου Δήμου.

Τη θέλησή μας να ενώσουμε όλους τους πολίτες, όποια και αν είναι η πολιτική τους προτίμηση, σε ένα κοινό αγώνα για την Πάτρα. Χωρίς περιχαρακώσεις, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς και εσωστρέφειες. Όλοι μαζί μόνο μπορούμε να τα καταφέρουμε…

Την βούλησή μας να φέρουμε κοντά μας τους νέους ανθρώπους και να τους δώσουμε το λόγο. Για μια πόλη ανθρώπινη και δημιουργική που θα κατακτά την ανάπτυξη και την ευημερία.

Κίνηση γιατί:

Σηματοδοτεί την απόφασή μας να μην προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας περιχαρακωμένης δημοτικής παράταξης με προσανατολισμό μόνο τις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου. Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού κυττάρου, μιας δεξαμενής ιδεών και αξιών για την Πάτρα και τον πολίτη. Ενός πολιτικού κυττάρου που θα μείνει διαχρονικά στο προσκήνιο των εξελίξεων για την Πάτρα και τους πολίτες της,

Τη δημιουργία κινήματος ενεργών πολιτών που θα οραματίζονται, θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν όχι μόνο για το σήμερα, αλλά έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Την ικανότητα να κρατάμε τα θετικά και με γνώμονα πάντα τον πολίτη να καταθέτουμε φρέσκες ιδέες ανανεώνοντας συνεχώς με νέα με πρόσωπα και νέες στοχεύσεις τη δυνατότητά μας να καλυτερεύουμε τη ζωή μας.

Το σήμα μας είναι το δέντρο γιατί:

Σηματοδοτεί Την αναγέννηση και την αναπαραγωγή των ιδεών και των αξιών. Τη νέα εποχή που έρχεται για την Πάτρα και τους ανθρώπους της. Είναι το δέντρο της ανάπτυξης και της προοπτικής. Το δέντρο της ελπίδας

Το ότι η δημοτική μας κίνηση δεν είναι μια ευκαιριακή προσπάθεια, αλλά ήρθε για να ριζώσει. Ήρθε για να βγάλει κλαδιά και να ανθίσει. Να δώσει καρπούς, Για να βρίσκεται διαχρονικά στο προσκήνιο των εξελίξεων.

Την πολυσυλλεκτικότητα της Κίνησής μας. Τα τρία χρώματα πράσινο, μπλε και πορτοκαλί, συμβολίζουν το κάλεσμά μας στους πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων και προτιμήσεων. Είναι το δέντρο των πολιτών. Όλων των πολιτών.