Ποιοι ειπαν το ναι στον Παπανδρεου για περιφερειες....Επιβεβαιωνομαστε και για τον Λαλιωτη που σας ειπαμε προχτες οσο και για τον Κατσιφαρα....

Λίγο το κρασί και λίγο η κουβεντούλα στο χθεσινοβραδινό δείπνο, που παρέθεσε ο κ. Παπανδρέου στους υπουργούς του, βοήθησαν είτε στο να πειστούν κάποιοι από αυτούς να κάνουν «πίσω» είτε να επιβεβαιώσουν την συμφωνία για υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές.


Πρώτοι «υπέκυψαν» η υπουργός Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, που θα κατέβει πιθανότατα υποψήφια στην περιφέρεια Στ. Ελλάδος και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Απόστολος Κατσιφάρας, που θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος.

Με βαριά καρδιά αποδέχτηκε την πρόταση για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ο βουλευτής Καβάλας, Μ. Τιμοσίδης, που κατά το χθεσινό dinner φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό «Θα επιθυμούσα να μην είμαι, αλλά θα κάνω ότι μου πεις».

Εν τω μεταξύ, έντονα ακούγεται τις τελευταίες ώρες το όνομα της αντιπροέδρου της Βουλής, Ροδούλα Ζήση για την Θεσσαλία και το όνομα του πρώην υπουργoύ Γεωργίας, Βαγγέλης Αργύρης για την Ήπειρο.

Έντονες ενστάσεις εκφράζει η Α. Γκερέκου στην επιμονή του κ. Παπανδρέου για την περιφέρεια Ιονίων νήσων, ενώ απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο υφυπουργός Υποδομών, Γ. Μαγκριώτης (για την Κεντρική Μακεδονία) και ο βουλευτής Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος (για την Δυτική Μακεδονία).


Τέλος, υπάρχει πιθανότητα να πάρει το χρίσμα για την περιφέρεια και όχι για τον δήμο Αθηναίων η Φ. Γεννηματά, ενώ «παίζουν» για την περιφέρεια Πειραιά, ο Σπύρος Κουβέλης, Γ. Σγουρός και Κ. Σκανδαλίδης.


Πάντως μέχρι την Κυριακή οι περισσότεροι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, για να αποφευχθούν τα... χθεσινά.