Βίβιαν Σαμούρη: Γιατί δεν κατεβαίνω με Κατσικόπουλο

Από την Βίβιαν Σαμούρη λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

"Με τον κύριο Δημήτρη Κατσικόπουλο είχαμε επανειλημμένες επικοινωνίες, προκειμένου να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιό του. Ήδη, πριν ανακοινωθεί, από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το όνομα του υποψηφίου δημάρχου για το Δήμο Πατρέων, είχα προβεί σε δημόσιες δηλώσεις , όπως όλοι οι συμπολίτες μου ενθυμούνται (συγκεκριμένα, στην κυρία Αφροδίτη Τσιγκριτζή για την εφημερίδα Πελοπόννησο και στον κύριο Γιάννη Πομώνη στο Super B) σύμφωνα με τις οποίες προϊδέαζα ότι:

"Θα συνταχθώ με εκείνον που δεν θα αφήσει χώρο για συναλλαγές με άτομα τα οποία έχουν εντέλει την ευθύνη για τη στασιμότητα της πόλης και τα οποία ανήκουν στην ευκίνητη εκείνη μάζα που αναζητεί διαρκώς νέες ευκαιρίες». Ένα σκεπτικό που, άλλωστε, συνάδει με τις δηλώσεις και τις ποικίλες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού…

Προσωπικά, έχω μάθει να δεσμεύομαι από τα λόγια μου, κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι συμπολίτες μου, επιπλέον, δε, «τα μαλώματα δεν τα έχω πανηγύρια». Συγκρούομαι όταν υπάρχουν διαφορές σε θέματα αρχών, αξιών και πολιτικών πεποιθήσεων για το συμφέρον των συμπολιτών και της πόλης μου.

Κάποιοι άλλοι περιορίζονται σε προστριβές και μπρος στο ίδιον όφελος αναδιπλώνονται.

Όπως εξήγησα στο φίλο Δημήτρη, παρά τα φιλικά μου συναισθήματα, μετά τις αποφάσεις του για τον εν γένει σχεδιασμό του ψηφοδελτίου του, η συνείδησή μου, η συνέπειά μου, η αξιοπιστία και η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπουν να συστρατευτώ.

Με πρώτη προτεραιότητα, λοιπόν, το σεβασμό και την ευθύνη στην ψήφο των συμπολιτών μου, οι φιλίες και οι συμπάθειες περνούν για εμένα σε δεύτερο πλάνο.

Θα του ευχηθώ έντιμο αγώνα, προεκλογική περίοδο βασισμένη σε αλήθειες, χωρίς οικονομικές υπερβολές καθώς οι καιροί δεν το επιτρέπουν"