Πάτρα: ο Καραχάλιος αποχωρεί με αιχμές κατά Κατσικόπουλου...Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με αντιμετωπίζει ως «βαρίδι» του δημοτικού παρελθόντος στα πόδια του

Σε δήλωση με αιχμές κατά του Δημήτρη Κατσικόπουλου προέβη ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Καραχάλιος, ανακοινώνοντας πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καραχάλιου έχει ως εξής:


"Θέλω να ενημερώσω τους συνδημότες ότι στις προηγούμενες ημέρες υπήρξε πρωτοβουλία εκ μέρους του Δημ. Κατσικόπουλου για συνάντησή μας και πρόσκλησή του για συμμετοχή μου στον υπό σύσταση συνδυασμό του για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Εξέλαβα την πρόσκλησή του, ως αποτέλεσμα σοβαρής αξιολόγησης των δημοτικών πεπραγμένων ενός εκάστου, και ειλικρινούς εκτίμησης του έργου και της μέχρι σήμερα προσφοράς μου στο Δήμο και την κοινωνία της Πάτρας αλλά και ανυπόκριτου σεβασμού στις αρχές και αξίες με τις οποίες ανυποχώρητα έχω πορευτεί μέχρι σήμερα στο δημόσιο βίο.

Θεώρησα ότι θα μπορούσα να έχω μαζί του έναν ειλικρινή και έντιμο διάλογο στην αναζήτηση και επίτευξη ενός πολιτικού πλαισίου κριτικής συστοίχησης και συμπόρευσης μαζί του, λαμβανομένης υπ΄όψιν της σοβαρής διαφωνίας μου με την πολιτική μνημονίου που εφαρμόζει η Κυβέρνησή μας στην κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Με βάση τα παραπάνω και κυρίως τα τεράστια προβλήματα και τον κίνδυνο χρεωκοπίας που θα αντιμετωπίσει ο Καλλικρατικός Δήμος Πατρέων την επόμενη δημοτική θητεία, κινήθηκα στην τροχιά της αναθεώρησης της βούλησής μου να μην είμαι υποψήφιος με τον Ανδρέα Φούρα, αλλά να προχωρήσω σε μια άλλη διάταξη των δυνάμεών μου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας που δοκιμάζονται και θα δοκιμάζονται σε ολοένα πιο έντονο βαθμό στο μέλλον.

Ωστόσο στην διαδικασία αυτή προκλήθηκαν με υπαιτιότητα του Δημ. Κατσικόπουλου και των αμέσων συνεργατών του τεράστια ηθικά ζητήματα που προσβάλλουν βάναυσα κάθε έννοια δεοντολογίας, πολιτικής ηθικής και αξιοπρέπειας.

Κατόπιν τούτου επειδή δεν επιτρέπω σε κανέναν να με αντιμετωπίζει ως «βαρίδι» του δημοτικού παρελθόντος στα πόδια του, αναλαμβάνω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την ευθύνη για ό,τι αρνητικό έγινε ή θετικό δεν έγινε μέχρι σήμερα στο Δήμο Πατρέων και απελευθερώνω τον φίλο μου Δημήτρη από τα δεσμά κάθε «παρουσίας» μου στην προσπάθειά του για ριζική ανανέωση του πολιτικού δυναμικού του Δήμου Πατρέων.

Είναι σαφές ότι η αγωνία και το ενδιαφέρον μου για τα δημοτικά πράγματα είναι διαρκές και αδιάπτωτο και στο παρόν και στο μέλλον. Ανήκω και θα ανήκω στο Δήμο και το Λαό της Πόλης μου".