Τι είπε ο Φούρας για τον Kώστα Χριστόπουλο

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Χριστόπουλο. Ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση με τον κ. Χριστόπουλο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Υποδέχθηκα σήμερα στο δημαρχείο τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Χριστόπουλο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τον ενημέρωσα για την κατάσταση και τις προοπτικές του Δήμου μας.
Στάθηκα ιδιαίτερα στα μείζονα ζητήματα όπως είναι η απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου, η συνολική διαχείριση του προβλήματος των απορριμμάτων, τα προβλήματα εφαρμογών του Σχεδίου Πόλης, η οικονομική θέση του Δήμου αλλά και οι δυσκολίες της μετάβασης προς το νέο Δήμο Πατρέων που προβλέπει ο «Καλλικράτης».
Παράλληλα ενημέρωσα για το έργο που παράχθηκε την τελευταία τετραετία και που κληροδοτείται στην επόμενη δημοτική αρχή.
Το είπα χθες στη συνάντηση με τον κ. Κατσικόπουλο, το επανέλαβα και σήμερα προς τον κ. Χριστόπουλο.
Η προεκλογική περίοδος είναι μια ευκαιρία αλλά κρύβει και παγίδες.
Οι παρατάξεις οφείλουν να επεξεργαστούν και να προτείνουν στους συνδημότες λύσεις για τα προβλήματα της πόλης και να δώσουν βάσιμη προοπτική στην Πάτρα.
Σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε μια γόνιμη προεκλογική περίοδο και μια αναμέτρηση θέσεων και απόψεων.
Η παγίδα είναι να πάμε σε μια αναμέτρηση με προσωπικές αντιθέσεις και επιθέσεις από τις οποίες θα βγούμε όλοι, και κυρίως η τοπική κοινωνία, ηττημένοι.
Η Πάτρα είναι ήδη η τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας και το διοικητικό κέντρο της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.
Αυτή είναι η πραγματικότητα της Πάτρας που είναι ήδη το μεγάλο αστικό κέντρο της νοτιοδυτικής Ελλάδας.
Αυτήν την πραγματικότητα, συχνά δυσκολευόμαστε να την κατανοήσουμε παραμένοντας καθηλωμένοι σε μίζερες και εσωστρεφείς καταστάσεις.
Είναι ανάγκη να υπερβούμε αυτές τις καθηλώσεις και να αναζητήσουμε τον περιφερειακό, εθνικό και διεθνή ρόλο μιας Πάτρας με αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις της.