Όργιο oικογενειοκρατίας σε δημόσιους φορείς καταγγέλλει ο Νικολόπουλος

Την τεράστια πληγή του Νεποτισμού και της Οικογενειοκρατίας, φωτίζει με ερώτηση του στη Βουλή, ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος και φέρνει στην επιφάνεια ένα σκάνδαλο πρώτου βαθμού που έχει να κάνει με τη σαπίλα του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας σ’ αυτή τη χώρα.


Μετά και το διορισμό του 25χρονου δικηγόρου στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο Αχαιός πολιτικός απευθύνεται προς τους αρμόδιους υπουργούς και τους ζητά εξηγήσεις για μια ολόκληρη οικογένεια που διορίστηκε από τη Κυβέρνηση να διοικεί οργανισμούς που διαχειρίζονται δις Ευρώ!

«Η περίπτωση των τριών αδελφών Παπαρσένου», τονίζει ο Βουλευτής, «οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε ηγετικές θέσεις Δημοσίων Φορέων αποτελούν «μνημείο» κομματικής εύνοιας, νεποτισμού και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις «αερολογίες» της Κυβέρνησης Παπανδρέου περί αδιάβλητων και αξιοκρατικών διαδικασιών στην επιλογή κρατικών αξιωματούχων! Χιλιάδες Έλληνες πτυχιούχοι άνεργοι, επιστήμονες των 700 και 800 ευρώ περιμένουν μια καλή εξήγηση για το ότι ο Γιώργος Παπαρσένος, το Φλεβάρη του 2010, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος στο εθνικό φορέα του φυσικού αερίου, τη ΔΕΣΦΑ ΑΕ, φορέα με διαχείριση δις Ευρώ, ενώ ένα μήνα πριν ο αδελφός του, ο Αλέξανδρος Παπαρσένος διορίστηκε το Γενάρη, Πρόεδρος του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ), το οποίο διαχειρίζεται επίσης δις Ευρώ. Και σαν να μην έφτανε αυτό και τρίτος αδελφός, ο Αχιλλέας Παπαρσένος ορίστηκε Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γενεύη, τοποθέτηση που χαρακτηρίζεται από άλλους Διπλωματικούς ως «Παράδεισος», ενώ άλλοι συνάδελφοι του κάνουν χρόνια να δουν τοποθέτηση σε αντίστοιχη θέση και βρίσκονται μονίμως στην κεντρική υπηρεσία»!

Ο Αχαιός πολιτικός επισημαίνει πως πρόκειται για σοβαρή υπόθεση και ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει πως και ποιοι τον κοροϊδεύουν καθημερινά! Χαρακτηριστικά τονίζει: «Ειδικά σήμερα που η αγορά διψάει για ρευστό και το ΤΕΜΠΜΕ από το Μάιο έως σήμερα έχει δώσει μόνο 250 δάνεια, όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2009 είχε εγγυηθεί για 20.000 δάνεια μικρών επιχειρήσεων. Από την άλλη, η ΔΕΣΦΑ διαχειρίζεται το ενεργειακό μέλλον της χώρας και υπογράφει συμβάσεις δις ευρώ με παγκόσμιους ενεργειακούς κολοσσούς. Τέλος, αναρωτιέται ο απλός πολίτης, πως η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά μας θέματα θα πάνε καλά, όταν μια κλειστή κάστα «καρεκλοκένταυρων» του διπλωματικού χώρου ανακυκλώνεται στις πιο σημαντικές διπλωματικές αποστολές της Ελλάδας;».

Και κλείνει, σημειώνοντας με νόημα: «Φανταζόμαστε πως και οι τρεις αδελφοί απέστειλαν βιογραφικά στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου μέσω του τρομερού πλέον θεσμού «www.οpengov.gr…» και επικράτησαν μεταξύ χιλιάδων υποψηφίων, στις κορυφαίες αυτές θέσεις λαμβάνοντας κάθε μήνα αποδοχές που οι περισσότεροι επιστήμονες δεν βλέπουν ούτε σε ένα έτος!».