Στον αέρα οι συντάξεις !!

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Ροβέρτου Σπυρόπουλου σήμερα στον Σκάι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων Δεκεμβρίου και το Δώρο Χριστουγέννων στο ΙΚΑ, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική καθώς το Ίδρυμα έχει πολύ μεγάλη απώλεια εισφορών και αδυναμία εισπράξεων.


Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία δεν διέψευσε ο Σπυρόπουλος, το έλλειμμα του ΙΚΑ υπερβαίνει το 1 δις ευρώ από τα οποία τα 750 εκατομμύρια ευρώ είναι κρατικές οφειλές από τις προβλεπόμενες δαπάνες υγείας, ενώ τα υπόλοιπα 250 εκατομμύρια ευρώ προκύπτουν από την εισφοροδιαφυγή.

Συνολικά τα συσσωρευμένα χρέη του δημοσίου προς το ΙΚΑ ανέρχονται στα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ, οφειλές που έχουν προκύψει από την μη καταβολή νομοθετημένων κρατικών πόρων.

Με τον οργανισμό να παραμένει μονίμως στο «κόκκινο», διακυβεύεται πλέον και η πληρωμή των συντάξεων χιλιάδων ασφαλισμένων, αλλά και το δώρο των Χριστουγέννων, αφού το ΙΚΑ είναι υποχρεωμένο να καταβάλει μηνιαίως 1 δισ. ευρώ για συντάξεις, ενώ το κονδύλι για το δώρο των Χριστουγέννων υπολογίζεται στα 400 εκατομμύρια ευρώ.