Στην αντεπίθεση η ΝΔ για τις αποκαλύψεις Γιούνγκερ(εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου που πήγε να διαστρεβλώσει το ΠΑΣΟΚ)

Στην αντεπίθεση κατά της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα κατά των κκ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου πέρασε η ΝΔ, μετά τις διευκρινήσεις ότι ο νυν πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Ελλάδα διεφθαρμένη χώρα.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι οι εξομολογήσεις του κ. Γιούνκερ, δείχνουν τη μεγάλη ζημιά που έκαναν στην Ελλάδα, οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου περί "διεφθαρμένης χώρας", τινάζοντας στα ύψη το κόστος δανεισμού - δηλαδή τα spreads - και ανοίγοντας το δρόμο για να μπούμε στο Μνημόνιο και στην τριμερή επιτήρηση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επιτέθηκε και κατά του υπουργού Οικονομικών για τη σπουδή του να καταδείξει τον Κώστα Καραμανλή ως αυτόν που μίλησε μειωτικά για την Ελλάδα.

«Δημιουργείται μεγάλο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έσπευσε να υπαινιχθεί ότι επρόκειτο για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής», υποστήριξε και σημείωσε:

«Αναρωτιόμαστε: Με την ίδια ελαφρότητα και την ίδια επικίνδυνη ανευθυνότητα, χειρίζεται και τα οικονομικά της χώρας, ο υπουργός των Οικονομικών;».