Μετακινήσεις και αποσπάσεις αντί για προσλήψεις στην Μονάδα Φυσικής Αποκατάστασης

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος παραθέτει σε Δελτίο Τύπου την απάντηση του υπουργείου Υγείας σχετικά με το θέμα των προσλήψεων στη Μονάδα Φυσικής Αποκατάστασης καθώς και τη δική του ανταπάντηση. Αναλυτικά:


"Το Υπουργείο Υγείας απάντησε σε Ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας Νίκου Ι. Νικολόπουλου ότι «η 6η ΥΠΕ, προκειμένου να στελεχώσει την Κλινική με το κατάλληλο νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, έχει απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα νοσοκομεία και τις ΥΠΕ της χώρας, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να εργαστεί σε αυτή να υποβάλλει σχετική αίτηση, εφόσον υπάρχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις (μετάταξη-απόσπαση-μετακίνηση) και να κινηθεί η σχετική διαδικασία».

«Αντί να ολοκληρώσουν την διαδικασία προσλήψεων που αναμένονται εδώ και περίπου έναν χρόνο, μετά τις αλληλοδιάδοχες υποσχέσεις τους θα κάνουν το εύκολο, με τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις. Η Κυβέρνηση μπορεί να πάσχει στη σύνθεση και την πρόσθεση θετικών ενεργειών αλλά στην αφαίρεση παίρνει βραβείο.

Η υπερσύγχρονη Μονάδα Φυσικής Αποκατάστασης, παραμένει ανενεργή και εκείνοι που τις έχουν ανάγκη, στερούνται τις πολύτιμες υπηρεσίες της. Η Κυβέρνηση έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος καλεί άμεσα τους υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου να πάρουν θέση, όχι μόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά για όλα τα ζητήματα υγείας.

«Εκείνοι που έβγαιναν κάποτε στα κεραμίδια, πυροβολώντας τη Νέα Δημοκρατία και συνόδευαν τον Γιώργο Παπανδρέου στις προεκλογικές επισκέψεις του στα νοσοκομεία της περιοχής, πού είναι σήμερα να μιλήσουν για τα χάλια του Συστήματος Υγείας; Μήπως αντί να προσπαθούν να πείσουν τον κοσμάκη με νέα κούφια λόγια, θα ήταν καλύτερο να πάνε στο υπουργείο Υγείας και να μην επιστρέψουν, αν δεν δοθούν λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα; Ίσως έτσι, να έπειθαν και κανένα συμπολίτη ότι ακόμα έχουν… λαλιά» τονίζει ο Αχαιός βουλευτής."