Σαμαράς: «Ο Γιούνκερ με δικαίωσε!»

Για απόλυτη δικαίωσή του όσον αφορά το αίτημά του να διερευνηθούν οι ευθύνες για την οικονομία από το 1981, μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως δικαιώθηκαν πλήρως οι θέσεις που εξέφρασε στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωση.


Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε: «Η χθεσινή δήλωση του επικεφαλής των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κ. Γιούγκερ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήξερε, εδώ και χρόνια, για το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα πριν από δύο τρεις δεκαετίες, αλλά κανείς δεν μιλούσε γιατί αυτό έβλαπτε τις εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας, δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που, εδώ και επτά μήνες, διατυπώνω.

Ότι:
1) Εάν θέλουμε να βρούμε ποιος φταίει για την οικονομία πρέπει να πάμε πίσω στο 1981. Αυτό που θέλει να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ για ευνόητους λόγους.

2) Η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία έπρεπε να ‘βάλουν πλάτη’ και όχι το ΔΝΤ. Αυτή τη θέση υποστήριξα στη Σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά δυστυχώς ήμουν μόνος.

3)Η Κυβέρνηση, όχι μόνο ενίσχυσε την επιχειρηματολογία τους, διασύροντας τη Χώρα, για κομματικούς λόγους, αλλά ουσιαστικά απεδέχθη άνευ όρων μια επιλογή που σήμερα στραγγαλίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του».