Τι παιχνίδι παίζει με τους Γερμανούς και από πότε;

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2009. Ο Παπανδρέου βρίσκεται στο Βερολίνο όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Γερμανική πρωτεύουσα και συναντιέται, σε προγραμματισμένο ραντεβού που έχει ανακοινωθεί από την Αθήνα, με τον υπουργό Οικονομικών Πίτερ Στάινμπουργκ.


Το ραντεβού αυτό γίνεται στις 10 το πρωί και δύο ώρες αργότερα ακολουθεί άλλο , με τον πρόεδρο του σοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Φρανκ Μαντεφέριγκ.

Ο Παπανδρέου επιλέγει να κάνει δηλώσεις μόνο μετά τη συνάντηση του με τον Μαντεφέρινγκ λέγοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βρει ξανά το κύρος της στο εξωτερικό και άλλα τέτοια αδιάφορα.

Ο Παπακωνσταντίνου ως εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει σχετικά: « Σήμερα ο κ. Παπανδρέου , είχε συναντήσεις με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, τον κ. Στάνμπουργκ και με τον Πρόεδρο του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, τον κ. Μαντεφέρινγκ.

Συζήτησαν τα θέματα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και τις προτάσεις που έχει κάνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Προτάσεις, για βασικές αλλαγές στην ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική γύρω από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη δυνατότητα χρηματοδότησης δράσεων κατευθείαν από τους κοινοτικούς πόρους, κι όχι μόνο μέσα από τους εθνικούς προϋπολογισμούς, όπως είναι οι τελευταίες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας».

Όπως αποκαλύπτεται τώρα, κοντά δύο χρόνια μετά, ο Στάιμπρουκ είχε ενημερώσει τον Παπανδρέου σε εκείνη τη συνάντηση ότι ... δεν υπάρχουν λεφτά και πως η κατάσταση με το ελληνικό έλλειμμα ήταν πολύ δύσκολη.

Όπως σημειώνει τώρα ο πρώην υπουργός, ο Παπανδρέου του είχε πει μετά από όσα άκουσε πως «δεν είμαι σίγουρος πλέον αν θέλω να γίνω πρωθυπουργός»!

Γιατί ο Παπανδρέου δεν είπε από τότε ότι υπάρχει πρόβλημα με το Έλλειμμα ; Γιατί δεν αποκάλυψε, ως όφειλε θεσμικά , το περιεχόμενο της συζήτησής του με τον Γερμανό υπουργό;

Τι είδους παιχνίδι παίζει από τότε με τους Γερμανούς; Είναι τυχαίο άραγε ότι τον βράβευσαν την περασμένη εβδομάδα για την ... ειλικρίνειά του οι Γερμανοί τραπεζίτες ;