Για πολιτική σκευωρία της κυβέρνησης με το Βατοπέδι μιλάει η ΝΔ

Σκοπιμότητα διαβλέπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πίσω από την έκδοση πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου, κάνοντας λόγο για πρόθεση να πληγεί η ΝΔ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.


Σύμφωνα με τη ΝΔ, το πόρισμα εκδίδεται χωρίς στοιχεία που να αποδεικνύουν ζημία του Δημοσίου και χωρίς εκπλήρωση των στόχων που τέθηκαν για την Επιτροπή, όπως έλεγχο της ροής μαύρου πολιτικού χρήματος και υπολογισμό του ύψους της ζημίας για το Δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΝΔ πριν την έκδοση του πορίσματος, ο γραμματέας Προγράμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης, υποστήριξε πως στην περίπτωση της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, «δεν βρισκόμασταν απέναντι σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, αλλά σε μια πολιτική σκευωρία για να φέρει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, η οποία συνεχίζεται σήμερα για να πληγεί ο Αντώνης Σαμαράς».

Από την πλευρά του ο τομεάρχης της ΝΔ Νίκος Δένδιας υποστήριξε πως με το πόρισμα «πάει να συντελεστεί πολιτική αθλιότητα, για να εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Με τη σειρά του ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, ανέφερε πως οι πολιτικές ευθύνες της ΝΔ για την υπόθεση, «απεδόθησαν στις εκλογές» - ενώ η ποινική ευθύνη που ανιχνεύει το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής, δεν υφίσταται: «Ποινική ευθύνη σημαίνει δόλος, βαθειά πρόθεση, γνώση - και όλα αυτά, δεν υπάρχουν».