Ανέλαβαν οι "Πυρήνες"

Την ευθύνη για τα παγιδευμένα με εκρηκτικούς μηχανισμούς δέματα, ανέλαβε η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς με προκήρυξή που έστειλε στον δικτυακό τόπο Ιndymedia.


"Η Συνωμοσία δεν πρόκειται να συλληφθεί ποτέ, γιατί δεν είναι απλά μία οργάνωση, είναι ένα ρεύμα ιδεών και οι ιδέες είναι πάντα ασύλληπτες...", αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της προκήρυξης.

Η δημοσίευση της προκήρυξης έρχεται λίγες μέρες με την ανάληψη της ευθύνης συμμετοχής στην οργάνωση από τους Γεράσιμο Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρού και ο Χάρη Χατζημιχελάκη.

"Είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε περιόδους μεγάλης έντασης. Η πόλωση και οι κοινωνικές αντιπαραθέσεις είναι αναπόφευκτες. Η Ελλάδα συνεχίζοντας τον οικονομικό της κατήφορο θα γίνει θέατρο μεγάλων συγκρούσεων" σημειώνουν.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία για την υπόθεση των παγιδευμένων δεμάτων, με κατηγορούμενους τους Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμο Τσάκαλο, περνάει στους εφέτες ειδικούς ανακριτές μετά την δημοσιοποίηση επιστολής στην οποία αμφότεροι δηλώνουν μέλη της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Μετά την παραδοχή των Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου η υπόθεση των παγιδευμένων δεμάτων μεταφέρεται στο Εφετείο ώστε με απόφαση της Ολομέλειας Εφετών να ανατεθεί στους εφέτες ανακριτές της υπόθεσης των "Πυρήνων της Φωτιάς" και του "Επαναστατικού Αγώνα", Κ. Μπαλτά και Δημ. Μόκκα.